Újságírók hada várt a budapesti Állami Egészségügyi Központ előtt. Friss hírre várt mindenki. Olaszországból közben megérkezett a Ferrari elnöke. Luca Di Montezémolo azért jött Magyarországra, hogy meglátogassa Felipe Massát. Ezután tartott sajtótájékoztatót.

A Ferrari elnöke azt mondta, hogy bizakodó és optimista. Bízik Massa felépülésében. Azt is mondta, hogy az egész Ferrari csapat vár Massára.

A baleset pillanatában körülbelül 280-nal száguldott Massa, amikor a közel egy kilós alkatrész eltalálta. Ezután csapódott a gumifalba a szombati időmérő edzésen. Az Állami Egészség Központba szállították, itt életmentő műtétet hajtottak rajta végre. Massa orvosai szerint mostanra jobban van. A Forma 1-es pilótát egyre sűrűbben ébresztik fel az altatásból, kezét és lábát is mozgatja.

„Amikor a nyugtató illetve szedáló állapotból fölengedjük, akkor egyszerű szóbeli felszólításoknak eleget tesz. Tehát a tudatállapota kielégítő” – mondta Veres Róbert orvos professzor.

De az még egyáltalán nem biztos, hogy Massa nem szenvedett maradandó károsodást. Az őt operáló orvos szerint egyelőre még kérdés, hogy milyen súlyos a pilóta szemsérülése. Fennáll a veszélye, hogy nem gyógyul meg teljesen a sérült szeme.

A Ferrari elnöke a látogatás után azt mondta, ő bízik benne, hogy Massa visszatérhet a Forma 1-be, és újra vezeti majd a Ferrarit.

Massát családja szeretné egy franciaországi idegközpontba szállítani, ahol egy világhírű orvos gondjaira bíznák. De orvosai szerint a Forma 1-es pilóta egy ideig nem lesz szállítható állapotban. A Ferrari elnöke egyébként megköszönte a magyar orvosok munkáját, ahogy fogalmazott, Massa a lehető legjobb ellátást kapta.

(RTL Klub)