Karácsonyék rájöttek, hogy óriási a baj, ezért az elégedetlenség hatására gyorsan átállították a nagykörúti lámpákat, amik addig „villamosbarát” módon voltak programozva – hátha ettől kisebb lesz a káosz. A dugó egyáltalán nem szűnt meg, hiszen továbbra is le van zárva a fél város, a pesti rakparttól a Lánchídig és a Blaha környékéig, és szintén százezrek a metrópótló busszal állnak a dugóban a metrófelújítás miatt – ám így ráadásul még több százezer tömegközlekedővel is kitoltak. Ráadásul a dugó miatt a villamosok is beszorultak, sorban állva feltartották egymást és az autókat… – emlékeztet a Metropol.

Hirdetés

Miután már a villamoson ülők is felháborodtak, megint kapkodni kezdtek Karácsony Gergelyék: mától gyorsan visszaállítják a villamosbarát lámpaprogramot a Blaha-felújítás új szakaszára hivatkozva. Végre mától megnyílnak új sávok a Blaha környékén, így lett volna rá esély, hogy az autósok nem járnak pórul a lámpák visszaállítása miatt – de ezt az enyhítést rögtön agyonvágja a városvezetés azzal, hogy azonnal le is zárja fél Erzsébetvárost a „forgalomcsillapítási mintaprojekt” jegyében: a környező utcák nem lesznek átjárhatók, így garantált a dugó. Mintha direkt csinálná Budapest vezetése – teszi hozzá a lap.

Milyen változások lépnek életbe?

  • Hétfőtől visszaáll a villamosbarát lámpaprogram a Nagykörúton
  • A Rákóczi úton mindkét irányba három sáv (két forgalmi sáv és egy buszsáv), a Nagykörúton pedig két-két sáv járható.
  • Belső-Erzsébetvárosban az autóval közlekedőknek nem lesz teljes hosszában átjárható a Wesselényi utca és a Dohány utca a Kiskörút, valamint a Nagykörút között.
  • A Wesselényi utcában a Klauzál utca és a Nyár utca közötti szakaszon csak a trolibuszok és a kerékpárral közlekedők haladhatnak a Kiskörút irányába.
  • A Dohány utcában a Nagy Diófa utca és a Nyár utca közötti szakaszon csak a buszok és a kerékpárral közlekedők haladhatnak a Nagykörút irányába.

A teljes cikket IDE kattintva olvashatják el a Metropol oldalán.

Korábban írtuk