A polgári napilap szerint a Heves Megyei Önkormányzat és a megye több kórházát működtető cég, a HospInvest hónapok óta tárgyal a mátraházai terület és gyógyközpont üzemeltetési jogáról.

A Fidesz és a helyiek szerint az önkormányzat át akarja játszani a cégnek a szanatóriumot is, ahonnan elment a dolgozók egy része a HospInvest miatt.

A HospInvestnél viszont azt mondják: csak az intézmény egy részére pályáznak, hogy kiegészítsék a 2007 óta csökkentett ágyszámmal működő gyöngyösi kórház tevékenységét. Azt szeretnék, ha a Mátrai Gyógyintézet segítséget nyújtana a belgyógyászati és pulmonológiai ellátásokban – mondta Kollányi Gábor, a cég elnöke.

Több orvos, ápoló és szakasszisztens érdeklődött az egri Markhot Ferenc Kórház vezetőinél arról, hogy visszatérhetnének-e egykori munkahelyükre – írja a Népszabadság.

Az intézmény kardiológiai osztályának korábbi vezetője szerint sokan érzelmi alapon döntöttek annak idején arról, hogy nem írják alá a munkaszerződést az új üzemeltetővel, a HospInvesttel, és inkább végkielégítéssel távoznak.

Több asszisztensnek és ápolónak azonban most nincs munkája – mondta Tóth Csaba. Szerinte akkor lehetne szakmai kérdésekre koncentrálni a kórházban, ha a politikai indulatok elcsitulnának, és ebben a megyei önkormányzatnak közvetítő szerepet kellene vállalnia.

Kollányi Gábor, a HospInvest elnöke úgy reagált: csak az térhet vissza a kórházba, akinek a munkájára szükség van, és aki vállalja, hogy a novemberben felvett végkielégítést visszafizeti.

(hirado.hu/Magyar Nemzet/Népszabadság)