Kunhalmi Ágnes (MSZP) szerint Magyarországnak olyan kormánya, Budapestnek pedig olyan fideszes vezetése van, amely fontosabbnak tartja a marhákat, mint a budapesti polgárokat.

Hirdetés

Emlékeztetett napirend előtti felszólalásában arra, hogy az agrártárca a hőségben előírta, hogy csak klímás járműben lehet kérődző állatokat szállítani, a fővárosi tömegközlekedési eszközökön kánikula idején azonban bőven a megengedett, 35 Celsius-fok felett van a hőmérséklet.

A „35 fok feletti” kifejezés kifogott a képviselőn, aki Medgyessy Péter útelágazásos klasszikusát idézte meg az Országgyűlésben:

A fővárosnak új, felelős vezetés kell – hangoztatta, hozzátéve: a budapestieknek elegük van a Fideszből. Közölte, a baloldali pártok sikeres előválasztása bizonyítja, lenne igény Magyarországon a demokráciára és hogy a budapestiek le akarják rúgni a Fideszt magukról. A változás Magyarországon Budapesten kezdődik – mondta.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára szerint Budapest ma Európa egyik legbiztonságosabb városa, villamosvonalakat hosszabbítottak meg, megújul a buszpark és a 3-as metró, befejezték a 4-es metrót. Azt én tudomásul veszem, hogy a nyári meleg időjárást is a kormány nyakába varrja – mondta, megjegyezve, most több a klímatizált közlekedési eszköz, mint a szocialisták idején.

Szerinte Tarlós István főpolgármester több fát ültetett, mint Karácsony Gergely, aki olyan pártok támogatásával indul a főpolgármester-választáson, akik majdnem csődbe vitték a fővárost. Bírálta a zuglói parkolási rendszert, amely veszteséget termel. Úgy összegzett: „Karácsony Gergellyel valójában Hagyó Miklós, Gyurcsány Ferenc korszaka jönne vissza és az egész Demszky-korszak”.

Szólt arról is, hogy ugyan hangosan kampányolnak a gazdagokat sújtó ingatlanadóért, de az valójában a budapesti lakások túlnyomó részét érintené. Azt is szóvá tette, hogy Karácsony Gergely mindig az aktuális áramlatokkal halad, de nem a saját akarata szerint.