Fotó: MTI, szerk.
Hirdetés

A Soros-blog valamiért nem tud örülni mások mellett Vágó István és Vásárhelyi Mária esetleges sikerének, sőt nem átallja kétségbe vonni rátermettségüket, hozzáértésüket:

„A legviccesebb nem is önmagában az, hogy Vágó István gyurcsányista extévés azonnal beleül a BKV-leányvállalat Vasúti Járműjavító Kft fb-jébe, hanem hogy ezt mivel indokolta/magyarázta. Hát azzal, hogy a cég tevékenységi köre szerinte közelebb van az eredeti végzettségéhez, mint a tévézés. Vágó ugyanis – ezt az eddigiekből nehéz lenne kitalálni – vegyészmérnökként végzett. Fb-tagként havonta a minimálbér összegét kaphatja, vagyis 149 ezer forintot. Egy fb-tagnak cserébe évi néhány alkalommal kell »dolgoznia«” – üt meg gúnyos hangot az egykori „kvízprofesszorról”, ma már Gyurcsány-párti politikusról a 444.

„A másik izgalmas név Vásárhelyi Máriáé. Ő eddig szociológusként és közvélemény-kutatóként volt ismert, most viszont a színházi ügyek szakértőjeként mutatkozhat be, ha megszavazzák, jelölt ugyanis a József Attila Színház Nonprofit Kft. fb-elnöki pozíciójára” – írja Szily, aki kitér a szocialista Komjáthi Imrére is. Úgy fogalmaz, „lassan kamatozni kezd, hogy egyszer odaláncolta magát az esztergomi Suzuki-gyár kerítéséhez”.

Mint ismeretes, több tucat pozícióról dönt a fővárosi közgyűlés a következő ülésén, színházigazgatóktól kezdve a fővárosi cégek vezető testületeinek tagjaiig.