Fotó: Hír TV (archív)
Hirdetés

Semmi olyan ügyet nem tolerálnak, amely befolyásolhatja a választók akaratát” – ezt válaszolta az MSZP elnöke az ATV-ben arra a kérdésre, hogy mikor és hogyan fognak lépni a kispesti szocialistákhoz köthető korrupciógyanús botrányra. Tóth Bertalan szerint Gajda Péter polgármester már a héten dönt Lackner Csaba ügyében.

Bár Tóth Bertalan felismerte az MSZP-s önkormányzati képviselőt és nyíltan beszélt a felvételek következményeiről, az elmúlt néhány napban a szocialisták elnöksége és az érintettek sem reagáltak érdemben a történetekre.

Az üggyel kapcsolatban maga a kispesti polgármester is folyamatosan csak azt hangoztatta, hogy szerinte manipulált a felvétel és egyébként nem ismeri fel politikustársát a felvételen. Csakhogy maga Gajda Péter is érintett azokban a Hír TV és a Magyar Nemzet birtokába jutott felvételekben, amelyeken Lackner Csaba kispesti MSZP-s önkormányzati képviselő teregeti ki a szocialisták korrupciógyanús ügyleteit.

Ezeken beszél például arról is, hogy a kispesti szocialisták hogyan teszik ki a rászorulókat az önkormányzati lakásokból. Egy másik felvételen pedig az MSZP-s politikus – egy zacskó fehér port lóbálva a kezében – azt hangoztatja, hogy hülye az, aki az önkormányzati politikában nem tud megkeresni évi 100 millió forintot.

Lackner Csaba az ügy kirobbanása után közösségi oldalán kezdett magyarázkodásba. Nem cáfolta, hogy az ő kezében volt a fehér por, egy napra rá viszont törölte a bejegyzést. A szocialista politikus és Gajda Péter a történtek ellenére mandátumot szerzett az önkormányzati választáson.

Kispest polgármestere a Pesti Srácoknak azt nyilatkozta, hogy már gratulált is Lackner Csabának telefonon, és a héten fognak találkozni. Az M1 kereste telefonon Lackner Csabát, de egyelőre nem sikerült elérni.

Bár a döntés Gajda Péter polgármester kezében van, Lackner Csaba akkor sem maradhat az MSZP-ben, ha akár csak hülyeségből mondta, amit mondott – legalábbis így fogalmaztak a párt elnökségi tagjai a Magyar Nemzetnek. Közben a rendőrség gazdasági vesztegetés miatt nyomoz az ügyben.