Fotó: Szijjártó Péter, Facebook
Hirdetés

Szijjártó Péter beszámolt arról, hogy hétfőn telefonon tárgyalt Kang Kjungvha dél-koreai külügyminiszterrel, aki köszönetet mondott Magyarországnak az egy évvel ezelőtti hajótragédia során mutatott szolidaritásért, és az egyéves évfordulón tartott megemlékezésekért.

A külgazdasági és külügyminiszter kitért arra, hogy elismerésüket fejezték ki egymásnak a koronavírus elleni védekezésben tett erőfeszítésekért.

„A koreai külügyminiszter köszönetet mondott azért, hogy Magyarország lehetővé tette a koreai vállalatoknál dolgozók beutazását Magyarországra, én pedig köszönetet mondtam a koreai vállalatok magyarországi beruházásáért” – írta Szijjártó Péter.

Korábban írtuk

Kiemelte, hogy tavaly a koreai vállalatok döntöttek a legtöbb magyarországi beruházásról: a Samsung SDI és az SK Innovation beruházásai nyomán Magyarország az elektromos autók iparának európai fellegvárává vált.

A beruházásoknak köszönhetően a kereskedelmi forgalom is dinamikusan bővül, az első negyedévben 21 százalékkal nőtt, és megközelítette az egymilliárd dollárt.

Szoros az együttműködés a két ország között a nemzetközi politikában: Magyarország támogatja Korea ENSZ BT-tagságát, valamint szorgalmazza az Európai Unió és Korea közötti beruházásvédelmi megállapodásól szóló tárgyalások mielőbbi megkezdését – hangsúlyozta a külgazdasági és külügyminiszter.