Azért nem özönlenek Magyarországon keresztül a migránsok, mert működik az intézményrendszer, a határvédelem – erről beszélt Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatornán csütörtök esti műsorában annak kapcsán, hogy a kormány a napokban meghosszabbította a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzetet.

Fotó: ShutterStock.com (illusztráció)

Bakondi György a Sargentini-jelentésről szólva azt mondta: büntetni akarják Magyarországot, mert nem a liberális elképzeléseket követte a migrációs politikában, hanem a lakosság védelmével törődött.

Elindult az európai parlamenti (EP-) választási kampány, a Sargentini-jelentéssel a téves migrációs politikát folytató liberálisok szeretnének eredményeket elérni. A választások fő kérdése a migráció lesz – tette hozzá a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója.

Bakondi György elmondta: a német közszolgálati média számos tényt igyekszik elhallgatni a migrációval kapcsolatban, objektivitása megkérdőjeleződött. Ideig-óráig elfedhetik a valóságot a tömegek elől, de az elmúlt 3 év világossá tette miről is van szó, és ez már a választási eredményeken is jól látszik – hangsúlyozta.