Két és fél éve nyomoz a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a Momentum 2018-as kampányköltései miatt – derül ki a hatóság lapunknak megküldött tájékoztatásából. A NAV a folyamatban lévő nyomozásra tekintettel részleteket nem árult el, az biztos, hogy a párt több mint két év alatt nem tudta tisztázni a vele szemben felmerült költségvetési csalás gyanúját.

Hirdetés

Emlékezetes, a 2015-ben alakult Momentum – amely szerint a választók azért küldték a párt képviselőit az önkormányzatokba, hogy ellenőrizzék: senki nem lop közpénzt – már 2018-ban, az országgyűlési választási kampányban elköltött több mint ötszázmillió forintos állami támogatással, azaz közpénzzel sem tudott elszámolni az Állami Számvevőszék felé.

A párt először is nem tette nyilvánossá a Magyar Közlönyben kampányköltéseit határidőre, ezt csak majdnem két hónap csúszással sikerült megjelentetniük. Külön érdekesség, hogy a pénzügyi dokumentum vissza volt dátumozva, hogy úgy tűnjön, betartották a törvényben rögzített határidőket. Az viszont továbbra sem derült ki, hogy az egyébként a jogállam védelmezőjének szerepében tetszelgő Momentum Mozgalom mire költött el több mint 508 millió, tehát több mint félmilliárd forint közpénzt ötven nap alatt. Az ügy pikantériája, hogy a párt egyoldalas beszámolójában több mint 430 millió forint az „egyéb kiadások” soron szerepel, amiről nem tudni, hogy tételesen mit takar.

A teljes cikket IDE kattintva olvashatják el a Magyar Nemzet oldalán.

Korábban írtuk