Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Bangóné Borbély Ildikó napirend előtt szólal fel az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. június 7-én
Hirdetés

„Az MSZP közössége következetesen elítéli azokat a cselekedeteket, amikor valaki a követelmények megkerülésével, azok nem teljesítése mellett próbál diplomához jutni vagy nemlétező végzettséggel él vissza”

– írta a párt vasárnap koradélutáni közleményében. Mint kiderült, Bangóné Borbély Ildikó egy BGF-es közgazdász végzettséget szerepeltet a parlamenti önéletrajzában, de az intézmény szerint nincs erre vonatkozó adat az archívumukban.

Bangóné Borbély Ildikó már ki is lépett az MSZP-ből, illetve a párt listájának tizedik helyéről is lemondott. Személyét nem pótolják, ehelyett ugrik egyet a lista, így a jelenleg 11. helyen szereplő Hegyi Gyula lép a helyébe. A bukott szocialista politikus viszont egyelőre nem adta vissza az országgyűlési mandátumát. Amennyiben ezt mégis megtenné, úgy várhatóan a székesfehérvári Márton Roland, az ózdi Kiss Sándor vagy a nyíregyházi Aranyos Gábor közül kerülhet ki az utódja – számol be MSZP-s forrásokra hivatkozva a Magyar Nemzet.

Bangóné Borbély Ildikó 2014 óta országgyűlési képviselő, ekkor, illetve 2018-ban is listáról jutott az Országgyűlésbe, ahol jelenleg a vállalkozásfejlesztési bizottság tagja és a törvényalkotási bizottság alelnöke, a ciklus elején pedig frakcióvezető-helyettes is volt. Bangóné Borbély Ildikó nevéhez számtalan kellemetlen vagy éppen botrányos ügy tapad – írja a lap.

Ezek közé tartozik, amikor Kunhalmi Ágnessel közösen egy papírra képtelen volt helyesen leírni a mondandójukat, a fojtani szót ugyanis „folytaninak” írták. Bangóné tucatszor viselkedett közönségesen az Országgyűlésben, ahol bunkó fideszeseket emlegetett, Rogán Antal minisztert pedig egyszerűen leparasztozta.

Fotó: MTI/Balogh Zoltán
Varju László, a Demokratikus Koalíció képviselője (j), valamint Bangóné Borbély Ildikó (b), Kunhalmi Ágnes (b2) és Harangozó Tamás (j2) MSZP-s képviselők az Országgyűlés mentelmi bizottságának zárt ülése előtt Budapesten, az Országgyűlés Irodaházában 2019. február 18-án

A Magyar Nemzet arra is emlékeztet, a politikus MSZP-s karrierje azzal kezdődött, amikor a 2004-es népszavazáson az arcát adta a külhoni magyarok kettős állampolgársága elleni, Gyurcsány Ferenc vezette kampányhoz.

Bangóné részt vett az MTVA székház elleni, 2018-as támadásban is, ahol más baloldali politikusokkal együtt azt próbálták eljátszani, hogy őket érte agresszió a biztonsági szolgálat részéről. Bangóné élő közvetítésben javasolta a többieknek: a kamerák előtt feküdjenek a földre és tegyék tarkóra a kezüket. Bangóné Borbély Ildikó legismertebb botrányának végül az nevezhető, amikor az ATV-ben egyszerűen „lepatkányozta” a fideszes szavazókat.

A Magyar Nemzet cikkét IDE KATTINTVA olvashatják.

Korábban írtuk