Még nem kérelmezte Zuschlag János ügyvédje az előzetes letartóztatásban lévő gyanúsított szabadlábra helyezését – közölte Szabó Ferenc megyei főügyészhelyettes, akitől elmondta azt is, hogy az ügyben a tanúvallomások még javában folynak, és nem zárható ki, hogy akár március közepéig is elhúzódhat a nyomozás.

Egyelőre nem kérelmezte Zuschlag János ügyvédje az előzetes letartóztatásban lévő gyanúsított szabadlábra helyezését – nyilatkozta Szabó Ferenc megyei főügyészhelyettes, aki kifejtette: attól még, hogy Zuschlagnak várhatóan januárban gyermeke születik, teljes biztonsággal nem enyészik el szökésének-elrejtőzésének a veszélye. Ez volt amúgy az egyik fő indoka – a tanúk esetleges befolyásolásának szándéka mellett – a korábbi MSZP-s parlamenti képviselő, megyei ügyvezető pártelnök előzetes letartóztatásának.

A közelgő gyermekáldásra hivatkozva kérelmezi egyébként védője a szocialista politikus szabadlábra helyezését. Kovács M. Gábor ügyvéd szerint tekintettel arra, hogy a politikusnak januárban gyermeke születik, megkérdőjeleződik a szökés, elrejtőzés veszélye védence esetében, ezért kérelmezik a gyanúsított szabadlábra helyezését.

Az ügyvéd megerősítette egy napilap azon értesülését is, hogy Zuschlagtól a közelmúltban írásmintát vettek az ügyészségen. A Magyar Nemzetnek nyilatkozó főügyészhelyettes ugyanakkor közölte: az előzetes letartóztatásban lévő volt szocialista potentát továbbra sem tett vallomást.

(Magyar Nemzet)