A szórólapok/kampányújságok egy része már „landolt” a körülbelül 32 ezer csepeli postaládában, de a java még hátra van. Lapunk úgy tudja, hogy pénteken már csak negatív kampánnyal foglalkoznak majd a szocialisták, így elmaradnak az olyan, rendkívül szórakoztató különlegességek, mint a nem létező csepeli épületekkel, városrészekkel való hivalkodás.

Valóban ezt ígérték 2005-ben, de keresve sem találnánk

A csepeli MSZP erőlködésében ugyanis már odáig süllyedt, hogy a “Különkiadás” címmel postaládákba dobált kampánylapjukban soha meg nem épült házakkal, és a 2005-ben tutira megígért új észak-csepeli városrésszel kampányolnak. Ebben az sem zavarja a helyi pártszervezetet, hogy Csepelen mindenki tudja: az északi városrészben még egyetlen téglát sem tettek le, egyetlen kapavágás sem történt, de még komolyabb beépítési tervek sem születtek. Hab a tortán, hogy a lap MSZP-s fejlesztésként kampányol a kerületben évekkel ezelőtt megépült Tesco-áruházzal is.

Gerincút helyett szeméthegyek: tulajdonképpen érthető, hogy nem ilyen kép került be az MSZP kampányújságába

Királyerdei életkép 2010-ben, a nemzet fővárosában

Pedig, miközben Magyarország legtöbb települését a pénzhiány jellemezte az elmúlt négy évben, a csepeli MSZP-nek volt miből fejlesztésekre költeni. Pénz ugyanis volt bőven: Észak-Csepel eladásával 2005-ben 11,3 milliárd forinthoz jutott a kerület. Ezt az akkori ígéretek szerint fejlesztésekre, többek között egy uszoda megépítésére kellett volna költeni. Bár a tervekre több tízmillió forintot el is költöttek, a beígért uszodának nyoma sincs, mint ahogy hiába keresik a csepeliek a helyi fejlesztésekben a mára csaknem teljesen elköltött észak-csepeli pénzt is.

A legnagyobb meglepetés azonban azokat érheti, akik előveszik a pártszervezet 1994-es választási kiadványait. Podolák György és Avarkeszi Dezső MSZP-s politikusok ugyanis ugyanazokkal az ígéretekkel kampányolnak 2010-ben, mint tizenhat évvel ezelőtt: a Csepeli Gerincút megépítésével és a kerület teljes csatornázásával.

A csepeli Tesco, mint a szocialista párt csúcsberuházása – mit szól ehhez a brit óriáscég?

Az MSZP-s kampánykiadvány dupla oldalt szánt Németh Szilárd csepeli országgyűlési képviselő befeketítésére is. Lapunk úgy tudja, hogy a fideszes képviselő a leírt rágalmak miatt feljelentést tesz a csepeli MSZP ellen – már amennyiben egyáltalán elismerik, hogy a mocskolódó cikkek a saját szellemi termékeik.

Néhány évvel ezelőtt ugyanis már volt egy hasonló eset. Az MSZP internetes honlapján akkor egy, a Fidesz képviselőit lenácizó cikk jelent meg. A rendőrségi feljelentésre a Tóth Mihály-féle pártvezetés azt válaszolta, hogy nem tudják ki írta a mocskolódó cikket, mert a szöveget gépelt oldalakon dobta be valaki a postaládájukba.

(Csepel.info)