Fotó: TEK
Hirdetés

Megakadályozta a Terrorelhárítási Központ, hogy robbantásokat hajtson végre Magyarországon az 21 éves magyar férfi, aki magát iszlamistának vallja. A TEK egyik felszámoló egysége kedden ütött rajta a terroristán, lefoglalták a robbanószerkezeteket is – írja a Magyar Nemzet.

A Terrorelhárítási Központ felderítőinek köszönhetően nem tudta aljas, véres tervét végrehajtani az a 21 éves magyar férfi, akit kedden fogott el a TEK egyik felszámoló egysége vélhetően a fővárosban.

A Fővárosi Főügyészség közleménye szerint terrorcselekmény előkészülete miatt vettek őrizetbe egy magát iszlamistának valló magyar férfit. Az Ibolya Tibor fővárosi főügyész jegyezte közlemény kitér arra, hogy a Fővárosi Nyomozó Ügyészség a tegnapi napon végrehajtott akció eredményeként gyanúsítottként hallgatott ki, majd őrizetbe vett egy 21 éves férfit, aki a megalapozott gyanú szerint

Európa lakosságának megfélemlítését célzó terrorcselekmények elkövetésére készült Magyarország területén.

A férfitól lefoglalt robbanószerkezet mellett vélhetően kép- és hangfelvételek is lehetnek a hatóság birtokában, amit az iszlamista szélsőséges nézeteket valló, robbantássorozatra készülő férfi tevékenységét dokumentálják bizonyító erejűen.

Korábban írtuk

A teljes cikk elolvasható a Magyar Nemzet oldalán, IDE KATTINTVA!