A közleményben viszont már az áll: kettejük ellen megalapozott a gyanú, hogy az összes támadásban részt vettek. A harmadik feltételezett elkövetőt csak a galgagyörki, a negyediket pedig a tiszalöki támadással gyanúsítják. A közlemény nem nevezi meg a személyeket.

Azt már a sajtótájékoztatón közölték, hogy két gyanúsított DNS-mintája egyezik a cigányok elleni támadások helyszínén talált DNS-nyomokkal, a másik két gyanúsítottét még vizsgálják. Bizonyíték a házkutatás során talált lőszer, és az is, hogy a gyilkosságok helyszínein használt fegyverek kalibere azonos a többek között a debreceni bárban elrejtett fegyverekével.

A rendőrség megerősítette, hogy a csoportot többek között a mobiltelefonok híváslistáinak elemzésével buktatták le. Igaz volt a hír, hogy az elkövetők a 100 milliós vérdíj ellenére sem adták fel egymást, és hogy ismerőseik sem segítették a nyomozást. Az ORFK bűnügyi főigazgatója megjegyezte viszont, hogy a feltételezett tettesek megtalálására az alvilág is megmozdult, mert ki akarták vetni maguk közül a gyilkosokat. A rendőrség vizsgálja, hogy tudott-e az emberölésekről az egyik gyanúsított rendőr rokona.

(hírTV)