A főpolgármester az MTI-hez péntek este eljuttatott közleményében azt írta: a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a BKK és a BKV szakemberei értékelték az szentendrei (H5-ös) HÉV alagútjának műszaki állapotát, az árvíz által okozott kockázatokat. Arról döntöttek, hogy a Bem rakpart Duna felőli oldalán a Batthyány tér és Margit híd közötti útszakaszt nehézgépjárművekkel, buszokkal súlyozzák le, hogy elkerüljék a HÉV-alagút födémjének megemelkedését, amelyet az árvíz okozna. A műveletben a BKV autóbuszai és az Fővárosi Közterület-fenntartó kommunális közszolgáltatásokat ellátó járművei is részt vesznek majd.

A megállási tilalom további intézkedésig marad érvényben. Az ott parkoló autók tulajdonosait arra kérte a főpolgármester, hogy azonnal, de legkésőbb szombat délelőtt 10 óráig vigyék el járműveiket. Az ott hagyott gépjárműveket elszállítják.

Az intézkedés forgalomkorlátozással is jár: szombat 18 órától lezárják a Bem rakpart ugyanezen szakaszának északi irányú sávját a forgalom elől, így csak egy sáv lesz járható, jelentős torlódásra kell számítani.

(MTI)