Fodor Gábort választották az SZDSZ elnökének a szombati rendkívüli tisztújításon Budaörsön, összesen két szavazattal előzte meg riválisát, a csalással megválasztott Kóka Jánost. A regisztrált küldöttek közül 346-an szavaztak Fodorra és 344-en Kókára.

Fodor Gábor beszédében erőt, nyitottságot és a demokratikus értékek védelmét ajánlotta. Azt mondta: a sodródás és a változás között választott ma a párt. Beszédében összefogást kért az SZDSZ tagjaitól Fodor Gábor. Mint mondta, a volt elnökökkel együtt arra fog törekedni, hogy sikeres és hiteles pártot teremtsenek SZDSZ-ből.

Arra kért mindenkit: hétfőn egy csapatba beállva kezdjék a munkát, hogy az EP választáson és utána a nemzeti parlamenti választásokon sikeresen szerepelhessen a párt, és határozott liberális programmal megkerülhetetlen politikai erő legyen. Fodor Gábor Kóka Jánost is felhívta a színpadra, és azt mondta, számít rá. Az SZDSZ leköszönő elnöke azt mondta, a verseny lezárult, eljött az együttműködés ideje. Azt kérte minden jelenlévőtől, fogadják meg, hogy együtt, közösen küzdenek az SZDSZ sikeréért.

(hírTV, FH, Lánchíd Rádió)