Fotó: MTI/Balogh Zoltán
Látogatók a vadászati világkiállítás utolsó napján a budapesti Hungexpón 2021. október 14-én
Hirdetés

Múlt csütörtökön bezárta kapuit az Egy a természettel – Vadászati és természeti világkiállítás, amely az újjáépített Hungexpo területén, húsz napon keresztül, 75 ezer négyzetméteren, hat állandóan működő és két időszakosan üzemelő pavilonban fogadta a látogatókat – közölte a Magyar Nemzet.

A lap szerint már most elmondható, hogy a vadászati világkiállítás óriási siker volt, ami minden előzetes félelmet és rágalmat megcáfolva bizonyította a befektetett pénz és energia létjogosultságát. A Hungexpo területére 616 ezren, az összes programra pedig 1,42 millióan látogattak el.

A húsz nap alatt két egymást követő kereskedelmi vásárt is rendeztek, a FeHoVá-t (Fegyver, Horgászat, Vadászat) és az OMÉK-ot (Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár), amelyek jól illeszkedtek a világkiállítás szellemiségéhez, azaz a természet szeretetéhez, a vele való szoros együttéléshez és a hagyományos vidéki életmód tiszteletéhez.

Az állandó kiállítások többek között bemutatták a magyar, valamint a Kárpát-medencei vadászat lényegét és szimbólumait, a hagyományos vadászati módokat, a XXI. század elejének vadászati eszközeit, a vizes élőhelyeink állat- és növényvilágát, a külföldi kiállítókon keresztül pedig a nagyvilág vadászati szokásait.

A világkiállítás előkészületei évekig tartottak, az utolsó másfél évben a megrendezésén már több százan dolgoztak intenzíven, majd a lebonyolításnál a kísérőprogramokon és a központi helyszínen összességében több ezer ember tevékenykedett az 1500 programelemből álló világesemény megvalósításán – írja a Magyar Nemzet.  

A Magyar Nemzet cikkét további részletekkel IDE KATTINTVA olvashatják.

Korábban írtuk