A Karmelita kolostorban gratulált Orbán Viktor kormányfő Fazekas Csillának a vasárnapi győzelméhez.

Hirdetés

„Az I. kerület egy szimbolikus hely, a főváros és Magyarország legszebb területe. Az eddigi időközi választásokhoz képest magas részvétel mellett sikerült fölénybe kerülnie a polgári jobboldalnak, ami szerintem nagy teljesítmény, tekintve, hogy a baloldal összes ismert politikusát hadba küldte a kampányban”

– nyilatkozta Fazekas Csilla a Magyar Nemzetnek. A vasárnap megválasztott fideszes képviselő úgy folytatta,

„valódi csatatérré vált a választókerület, Karácsony Gergely, Dobrev Klára, Kunhalmi Ágnes egyaránt felvonultak a momentumos jelölt mellett. Megdőlt az egyik baloldali toposz, hogy számunkra Budapest elveszett. A másik baloldali toposz, hogy a mi oldalunkon kevesebb a fiatal. Ez nem igaz! Akik nekem segítettek, 20–30 éves jobboldali fiatalok, akikre lehet támaszkodni a jövőbeli építkezésnél is.”

Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára hétfőn kijelentette, V. Naszályi Márta baloldali polgármesternek a vasárnapi eredmény miatt le kellene mondania. Fazekas Csilla interjújában úgy fogalmazott, ez a választás azt mutatta meg, hogy az emberek felismerték; az elmúlt három évben kommunikációs és látszatpolitizálás zajlott a kerületben, de semmilyen nagyobb fejlesztés nem valósult meg.

Fazekas Csilla a Vérmező fejlesztésével kapcsolatban azt mondta, szerinte ennek a munkának nem „ráncfelvarrásnak” kell lennie.

„A baloldali városvezetés Vérmező-projektje több sebből vérzik. Az a koncepciótlanság, ami ezt az egészet jellemezte – gondolok itt arra például, hogy nyáron az Attila út mentén kiszedtek bokrokat, helyükre virágot ültettek, ami a melegben persze pár hét alatt elszáradt – arra mutat rá, hogy nincs meg a terv szerinti átgondoltság. Fontos rögzíteni, hogy a terület a főváros tulajdona. Tehát valójában a főváros dolga lenne, hogy felújítsa, most a kerület ad pénzt erre, kétszázmillió forintot. Ezt is meg kell vizsgálni”

– hangsúlyozta a képviselő. „Első körben fontos lenne a közvilágítást megoldani vagy az ivókutakat rendbe tenni. Az utcabútorok, a kukák, padok ezt követően jöhetnének” – tette hozzá.

Fazekas Csilla arról is beszélt, hogy 2014 óta dolgozik Böröcz Lászlóval, a Fidelitas irodavezetője volt sokáig, emellett több civil szervezet munkájában is részt vett. „Ezek között van a Budai Polgári Közösség is, amivel immáron több mint egy éve szervezünk rendszeresen programokat az itt élőknek” – mondta.

A teljes interjút a Magyar Nemzet oldalán olvashatják.

Korábban írtuk