Fotó: ShutterStock.com/kittirat roekburi (illusztráció)
Hirdetés

Azt írták: a magyar börtönökben jelenleg nincs koronavírussal fertőzött fogvatartott, köszönhetően a büntetés-végrehajtási szervezet által eddig bevezetett megelőző intézkedéseknek és a helyzet kezelésére kialakított szakmai protokoll hatékonyságának.

Hozzátették: a megelőzés érdekében a BvOP elrendelte a büntetés-végrehajtási intézetek megelőző fertőtlenítését. A fertőtlenítés kiterjed a börtönök bástyafala, illetve a biztonsági kerítés közelében található közterületre, az őrzött területen belül található közlekedőutakra, a fogvatartottak által használt útvonalakra, a sétaudvarokra és a sportudvarokra.

Fertőtlenítik a fogvatartottak elhelyezésére, munkavégzésére, foglalkoztatásra szolgáló épületek összes helyiségét is, a személyi állomány szolgálatteljesítési helyiségeit, berendezési tárgyait, valamint a büntetés-végrehajtási szervek kezelésében lévő valamennyi gépjárművet .

Korábban írtuk

Ha a jövőben mégis előfordulna fertőzés, a büntetés-végrehajtási szervezet egészségügyi szolgálata felkészült az ebből adódó speciális feladatok elvégzésére – olvasható a közleményben.