Hirt Ferenc fővédnökségével, ünnepélyes keretek között adják át hivatalosan az első taktikai objektummal is rendelkező, felújított gyáli lőteret. 2011. április 1-én mutatják be első alkalommal a rendvédelmi szervek és más fegyveres szervek speciális alakulatainak kiképzésére is alkalmas, összesen 27 lőállással rendelkező lövészeti gyakorlópályát.

A Gyál külterületén elhelyezkedő lőtér három lőtérszektorral rendelkezik, amelyeken 25m, 50m és 150m-es pályák találhatóak. A pályákhoz különböző befogadó képességű, korlátokkal elválasztott nézőterek is kialakításra kerültek. A három gyakorló pályán kis- és nagy kaliberű pisztolyokkal, kis- és nagy kaliberű puskákkal, előtöltő pisztolyokkal és puskákkal, illetve öntöltő karabélyokkal van lehetőség lövészetet folytatni.

A természetes megvilágítást a nagyméretű üvegfalak biztosítják, ám korlátozott látásviszonyok esetében a lőállások, valamint a célterületek mesterséges megvilágítása is biztosított.

A 90%-ban felújított lőtérhez tartozik az újonnan kialakított „Taktikai Gyakorló Objektum”, amely 160 négyzetméter területen biztosít lehetőséget a rendvédelmi szerveknek és speciális alakulatoknak különböző szituációs gyakorlati képzésekre. Az épületben 25 darab mozgatható fal található, amelyekből szinte bármilyen igényeknek megfelelő pálya alakítható ki. Az épület bel tere a maximális biztonsági előírások mellett, akár 360 fokban való lövészetre is alkalmas, továbbá e pálya használható természetes és mesterséges fényviszonyok mellett egyaránt, valamint teljes sötétség is biztosítható a szituációnak megfelelően.

A gyakorlatok során 12 db. rögzített és 4 db. mobil kamerával lehetséges felvételeket készíteni, amelyeket az elemző helyiségben van lehetőség kiértékelni vagy külső adathordozóra másolni. A kialakított kamerarendszernek köszönhetően a szituációs épületben történő eseményeket a társalgó helyiségben figyelemmel kísérhetőek a kivetítőn

A pályák és a taktikai ház alkalmasak rendvédelmi szervek és más fegyveres szervek speciális alakulatainak kiképzésére, IPSC, IDPA hazai és nemzetközi versenyeinek, biztonsági cégek FBŐ lövészeteinek és a szabadidős lövők felkészítését követően, különféle szituációs lőgyakorlatok lebonyolítására.