Gyurcsány Ferenc bizalmasának büntetőeljárás alá vonása azzal a feljelentéssel áll összefüggésben, amelyet több bűncselekmény gyanújával tett ismeretlen tettes ellen az UD Zrt. egyik tulajdonosa.

Az üzletember és az informatikai cég egyik ügyfele, Csányi Sándor OTP-elnök telefonbeszélgetésének név nélküli leiratát az MDF elnöke hozta nyilvánosságra, amivel politikailag tönkretette riválisát, Almássy Kornélt. A beszélgetést a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat rögzítette. Arra továbbra sincs válasz, hogy az anyagot ki juttatta el Dávid Ibolyához. Szilvásy György az UD Zrt.-t fideszes árnyék-titkosszolgálatként állította be, de vádjaira máig nincs bizonyíték.

Szilvásy György védője azt mondta: bár írásban kérte, a nyomozó hatóság nem közölte vele a kihallgatás tárgyát. Az ügyészség annyit válaszolt, majd a kihallgatás napján megtudják, milyen minőségben és milyen konkrét bűncselekmény elkövetésének gyanújával indult a büntetőeljárás Szilvásy György ellen. Sebes Péter látja el egyébként az erzsébetvárosi ingatlanpanamában bűnsegédlettel gyanúsított szocialista polgármester, Hunvald György védelmét is.

Maradhat milliós állásában

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő bizalma töretlen Szilvásy Györgyben, így feladatait természetesen továbbra is folytathatja a vagyonkezelőnél – hangsúlyozta Budai Bernadett. A kabinet szerint Szilvásy Györgyöt is megilleti „az ártatlanság védelme”. Az ártatlanság védelme egyébként ismeretlen fogalom a jogban, az ártatlanság vélelme azonban létezik. Ez utóbbi azt jelenti, hogy mindenkit ártatlannak kell tekinteni, amíg bűnössége be nem bizonyosodik.

Herényit is meghallgatják

Az MDF volt frakcióvezetője és elnökhelyettese nem tud arról, hogy az ügyészség mentelmi jogának felfüggesztését kérte volna az Országgyűléstől. Herényi Károly azt megerősítette, hogy az UD Zrt. ügyében őt is tanúként idézték be. A HírTv úgy tudja, hogy a politikust még nem hallgatták meg.

(hírTV)