A Magyar Nemzet csütörtökön azt írta, 2002 végén egy magánnyomozó betéti társaság Kapolyi Lászlótól kapott megbízást Orbán Viktor leköszönt kormányfő, Simicska Lajos egykori APEH-elnök és Kalmár István, a Magyar Posta volt elnök-vezérigazgatója levadászására. Az újság szerint a magánnyomozó cég nem kevesebbet vállalt, mint hogy e három emberről dokumentáltan annyi terhelő adatot gyűjt össze, amely elegendő lesz egy ellenük indítandó büntetőeljárásban történő elmarasztaláshoz. Ezt mind Kapolyi, mind a detektívcég határozottan cáfolta.

Kapolyi László szociáldemokrata pártelnök tegnap a Népszavának azt mondta, 2002. december 18-án azért írt alá megbízási szerződést a Finder Magánnyomozói és Biztonsági Szolgáltató Bt.-vel, mert a tulajdonában lévő System-cégcsoport körül akkoriban forgó események szükségessé tették a cégek biztonságát szolgáló intézkedéseket. Ez egy keretszerződés volt, amelyhez később sem a költségvetés, sem a feladatok részletezése nem készült el, így a kontraktus szerinte nem értelmezhető. A politikus azt állítja, hogy a Finder egy évvel később benyújtott egy 55 millió forint, plusz áfa összegű számlát, amit azonban a bt. könyvelőcége később sztornóztatott, fizetni pedig sem a megbízó, sem cégei nem fizettek.Stolz Gyula, a Finder egyik tulajdonosa is megerősítette, hogy sem a System-csoporttal, sem Kapolyival nem kötött törvénytelen megfigyelésre szerződést.

Kapolyi a Magyar Hírlapnak nyilatkozva etikátlannak nevezte, hogy a Magyar Nemzet főszerkesztője, Liszkay Gábor, akivel egyébként jó kapcsolatban áll, vagy helyettese, D. Horváth Gábor nem kereste meg. Közölte azt is, hogy sajtópert kezdeményez a lap ellen.

(MR)