„A Fővárosi Közgyűlés úgy dönt, hogy megengedhetetlennek tartja, attól elhatárolódik, és elítéli a kereszténységet gyalázó műsorok megjelenését a fővárosban. Különös tekintettel, a Tilos Rádió által támogatott, a főváros jeles kulturális intézményében, a KULTIPLEX moziban zajlott, ”FUCK THE X-MAS„ című rendezvényre, amelyet a kereszténység nagy ünnepe előtt tíz nappal tartottak.” Ez állt Pesti Imre és Németh Szilárd Fideszes városatyák előterjesztésében, amit azért nyújtottak be Demszky Gábor főpolgármesternek, hogy a Fővárosi Közgyűlés egyhangúlag határolódjon és ítélje el a kereszténységet gyalázó műsort.

A főváros vezetői előbb „eldugták” a szóban is megerősített beadványt. A beterjesztők ezért többször figyelmeztették az ülésvezető főpolgármester-helyetteseket, hogy szavazni kell a határozati javaslatról, mint politikai nyilatkozatról. Ekkor Ikvai-Szabó Imre főpolgármester-helyettes ügyrendi kifogást keresett, mondván, hogy nincs napirenden, tehát először a napirendre vételről kell szavazni. A Fidesz, a KDNP és az MDF egyhangúlag támogatta, az SZDSZ és az MSZP, pedig elutasította a napirendre vételt, így a Közgyűlés nem ítélhette el a KULTIPLEX-ben történteket.

Egyértelművé vált, hogy a város vezetői, illetve MSZP és az SZDSZ fővárosi képviselői ismét kettős mércével mérik a gyűlöletbeszédet. Úgy látszik, nemhogy nem tiltják, de tűrik, sőt ilyetén viselkedésükkel még támogatják is a kereszténységet gyalázó megnyilvánulásokat.

(csepel.info)