A nőt péntek reggel a lakásáról állították elő, mivel a rendőrség szerint korábban 24 millió forint munkabért vett föl a BKV-tól tényleges munkavégzés nélkül. A jövő héten újabb gyanúsítottakat hallgatnak ki az ügyben.

Hűtlen kezeléssel gyanúsítják a BKV kommunikációért felelős volt vezérigazgató-helyettesét. Regőczi Miklóst hétfőn hallgatta ki a rendőrség.

A gyanú szerint a volt vezető súlyosan megszegte vagyonkezelési kötelezettségét, amikor a szocialista Hagyó Miklós volt munkatársának, Horváth Évának engedélyezte a fiktív munkavégzést a cégnél.

2008-ban 8 hónapon keresztül tényleges munkát nem végző Horváth Évának aláírta a különböző juttatások és munkabér kifizetését. Ezzel több mint 10 és fél millió forint kárt okozott a BKV-nak. Horváth Évát egyébként bűnsegédként elkövetett hűtlen kezeléssel gyanúsítják. Az egykori sajtóreferens tavaly őszig összesen 24 millió forint munkabért, prémiumot és jutalmat kapott a közlekedési vállalattól.

A milliós tanácsadói szerződések és végkielégítések miatt indított büntetőeljárásban Regőczin kívül kihallgatták még a BKV gazdasági vezérigazgató-helyettesét is. Hogy Bolla Tibort mivel gyanúsítják, egyelőre nem tudni.

(hírTV)