Fotó: demokrata.hu
Az új járaton kizárólag alacsonypadlós járművek fognak közlekedni. Pénteken járt a 83-ason utoljára magaspadlós trolibusz
Hirdetés

A BKK közleménye szerint az útvonalhosszabbításnak köszönhetően a Tisztviselőtelepen élők könnyebben, átszállás nélkül érhetik el a Baross utca térségét, így a VIII. kerületi önkormányzat épületét is, de a Diószegi Sámuel utca környékéről is egyszerűbben lehet eljutni a 3-as metróhoz.

A vonalhosszabbítás az önjáró trolibuszoknak köszönhetően valósul meg: a Kálvária tér és a Népliget között nincs felsővezeték, így ezen a szakaszon akkumulátoros üzemben közlekednek a járművek – írták.

Fotó: bkk.hu

A 83M trolibusz hétfőtől a Kálvária tér és a Népliget között a Kőris utcánál, a Ludovika Arénánál, az Orczy út és az Elnök utca kereszteződésénél, illetve a Szenes Iván téren áll meg, majd a Népligetnél, az Üllői úton kialakított végállomáson lehet le- és felszállni a járműre.

A járat a továbbiakban az Orczy teret, valamint az Orczy úti és a Csobánc utcai megállót nem érinti, a Kálvária térről a Diószegi Sámuel utcán halad tovább a trolibusz. Az Orczy térre a 9-es autóbusszal és a 72M trolival lehet eljutni.

A 83M trolira hétvégén csak az első ajtónál lehet felszállni, hétköznap minden ajtó használható le- és felszállásra egyaránt.

Korábban írtuk