„Az orosz nagykövetség kedvéért kiürült az Aradi utca vége” – írta szerdai, leleplezőnek szánt cikkében az Index, hozzátéve, „a területet saját autói számára májustól megkapta a Bajza utca és az Andrássy út sarkán álló orosz nagykövetség”. A szélsőliberális hírportál szerint „nem tudni, mi okból érezték indokoltnak a parkolórész kialakítását, csökkentve ezzel az ott lakók parkolóterületét, így nem tudni azt sem, hogy mekkora megváltást fizet a helyekért az orosz fél és meddig érvényes a megállapodás”.

Az írással semmi probléma nem lenne, ha az Index más nagykövetségek kapcsán is feltenné hasonló kérdéseit.

Érdeklődnének például arról, hogy az Amerikai Egyesült Államok budapesti nagykövetségénél miért van lezárva az autóforgalom elől nem csupán a Szabadság tér követség előtti szakasza, de a szomszédos Perczel Mór és Kiss Ernő utca is.

Vagy arról, miért van sorompó a Fullánk utca elején az izraeli nagykövetségnél.

Vagy arról, miért tilos a parkolás – igaz, csak húszméteres szakaszon – a brit nagykövetség előtt, a Füge utcában.

Ugyanis vagy elfogadjuk, hogy a nagykövetségeknél szükség van biztonsági intézkedésekre (néhány állam különösen óvatos) és parkolóhelyekre is, vagy minden egyes esetben szóvá tesszük a hasonló döntéseket.

Ám ha a magát függetlennek és objektívnek nevező Index háborog az oroszoknak szánt parkolók kialakítása miatt, de nem teszi ugyanezt mondjuk az USA sokkal látványosabb „területfoglalása” kapcsán, akkor saját magát leplezi le.