Tafferner Éva, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője egyelőre annyit árult el, hogy egy nyomozati cselekménnyel összefüggésben vonultak ki az Akácfa utcába. Bővebb tájékoztatást későbbre ígért. Az Index úgy tudja, hogy a házkutatás egy korábban elindult nyomozással kapcsolatos.

Egy helyszínen tartózkodó BKV-s forrás azt is hallotta a rendőröktől: elképzelhető, hogy ma újabb BKV-s vezetőt vesznek őrizetbe. A nyomozók az összes Antal Attila és Balogh Zsolt (a korábbi vezérigazgató és megbízott vezérigazgató) által aláírt szerződést begyűjtik. A székházból szinte senkit sem engednek ki, aki kimehet, azt alaposan átkutatják. Egy iskoláskorú gyerek hátizsákját hosszasan vizsgálták a helyszíni tudósító szerint.

A rendőrség tavaly április óta nyomoz a BKV ügyeivel kapcsolatban. Három ügycsoport különíthető el a BKV-val kapcsolatos nyomozásban: több mint 800 volt BKV-s végkielégítését vizsgálják, 70 cég érintett a tanácsadói és kommunikációs szerződések vizsgálatában, valamint a decemberben kirobbant vesztegetési ügynek is lehetnek BKV-s szálai (legutóbb akkor tartottak házkutatást a BKV-nál).

A végkielégítések ügyében a rendőrök január elején vették őrizetbe a BKV majdnem 100 milliós végkielégítéssel távozó volt humánpolitikai igazgatónőjét. Különösen nagy kárt okozó csalás miatt indult ellene eljárás, a számláiról több mint 54 millió forintot zároltak biztosítékul. Az igazgatónőt egyébként a Gazdagréti lakótelepen lévő lakásából vitték el a rendőrök. A lakásban házkutatást is tartottak, számítógépet, iratokat foglaltak le.

Pár napra rá Regőczi Miklóst és Bolla Tibort, a BKV egykori és jelenlegi vezérigazgató-helyettesét hallgatta ki a rendőrség Horváth Éva, Hagyó Miklós főpolgármester-helyettes volt szóvivőjének foglakoztatása miatt, a következő napon pedig Zelenák Tibor volt kommunikációs főosztályvezetőt. Mindhármójukat hűtlen kezeléssel gyanúsítják.

(Index)