Újra megnyílik a szabadstrand a Római-parton, amint arról a főpolgármester beszámolt Facebook-oldalán. Úgy tudni: július 15-től lehet majd strandolni a Kossuth Lajos üdülőpart 15–17. szám mellett kiépített részen. A Magyar Nemzet ugyanakkor úgy értesült, hogy jelenleg ott a szennyvízelvezetés még nincs megoldva.

Hirdetés

A szabadstrand megnyitása már a tavalyi évben is botrányt okozott, ugyanis a gyanútlan fürdőzőket nem tájékoztatták arról, hogy a Fővárosi Csatornázási Művek Zrt. (FCSM) nagyobb esőzések után a békásmegyeri szivattyútelep szennyvizét a part menti kiömlőn beleengedi a Dunába – emelte ki a Magyar Nemzet megkeresésére Gyepes Ádám, a Fidesz-KDNP óbudai képviselője. Mint kifejtette: a szakemberek a szennyezettség miatt tavaly is csak július közepétől mindössze néhány hétre nyilvánították biztonságosnak a fürdőzést.

Politikai érdekből nem lenne szabad veszélyeztetni az emberek egészségét, és a megoldást az jelentené, ha a főváros végre elvégezné a szükséges beruházást a szivattyútelepen, mert ezek után lehetne biztonsággal ajánlani a budapesti családoknak az itteni strandolást – hangsúlyozta a képviselő.

A további részletekről IDE KATTINTVA a Magyar Nemzet honlapján olvashatnak.

Korábban írtuk