A Budapesti Rendőr-főkapitányság rendkívüli haláleseti osztálya tegnap lezárta a vizsgálatot, s megállapította: Daróczi Dávid halála öngyilkosság volt.

A Bors is betekinthetett a rendőrségi aktába. Ebből kiderül, hogy Daróczi Dávidot fehér pólóban, farmernadrágban, egy 325 centi magasságban futó gázcsőre akasztva találta meg barátja, H. Hubert. A volt kormányszóvivő összecsomózott nadrágszíjjal kötötte fel magát, kirúgva maga alól a támlás széket, amelyre felállt. Hubert kiszabadította Daróczit a hurokból, földre fektette, és azonnal megpróbálta újraéleszteni, miközben értesítette a rendőrséget és a mentőket.

Sok találgatás látott napvilágot arról, hogy Daróczi hagyott-e hátra búcsúlevelet. A jegyzőkönyv szerint igen. „A helyszínen talált számítógépen búcsúüzenetnek értelmezhető elektronikus levél tartalma volt olvasható.”

Nem tudni, a kétségbeesett férfi kinek szánta utolsó gondolatait, de feltehető, hogy Batiz András ismeri, mert a tragédia helyszínéről ő vitte magával a számítógépet, arra hivatkozva, hogy a cégüké.

Tisztázza a dokumentum azt a kérdést is, hogy Liptai Claudia szakított-e szerelmével a haláleset előtt. „A helyszínen jelenlévő ismerősök elmondása szerint az elmúlt időszakban szakított a barátnőjével. A volt barátnő a mai napon elektronikus üzenetet kapott, és ezért megkérte közös barátjukat, hogy nézze meg, nem történt-e valami baj.”

Mint ismert, Liptai Claudia Daróczi halála után néhány nappal a TV2 Mokkájában elmondta, eljegyezte a volt kormányszóvivő, akivel nagy szerelemben éltek, a csatorna pedig közleményben tudatta, hogy a színésznő és a kormányszóvivő nem szakított…

A jelek szerint H. Hubert sem mondott igazat, amikor az RTL Klub Fókusz Plusz című műsorában azt nyilatkozta, hogy egy rossz érzés vezette Daróczihoz. A jegyzőkönyvből ugyanis kiderül, hogy a haláleset előtt néhány órával beszéltek egymással.

„Az ismerős 21 óra 42 perckor beszélt néhaival utoljára. 22 óra 55 perckor ért a lakáshoz, az ajtót zárva találta. Újra próbált telefonon kapcsolatba lépni néhaival, az ajtón át hallotta a telefoncsörgést, de nem vette fel a telefont senki.” Daróczi Choli József szomorúan és kissé csalódottan olvasta a dokumentumot, majd közölte: – Amikor gyilkosságról beszélek a fiam halála kapcsán, akkor arra is gondolok, hogy belehajszolhatták ebbe a tettbe. Meg fogom tenni a feljelentést – jelentette ki.

(Forrás: borsonline.hu)