Fotó: MTI/Illyés Tibor
Szalay-Bobrovniczky Vince, a Miniszterelnökség civil és társadalmi kapcsolatokért felelõs helyettes államtitkára sajtótájékoztatót tart a Nemzeti Együttműködési Alap 2022-es pályázati kiírásairól Budapesten 2021. október 4-én
Hirdetés

Szalay-Bobrovniczky Vince elmondta, hogy az egyesületek és az alapítványok működését, illetve programjaik megvalósítását segítő NEA jövő évi keretösszege csaknem 11 milliárd forint, 1,5 milliárddal több, mint az idei. Ez minden eddiginél nagyobb összeg – tette hozzá.

A pályázati kiírások elérhetők a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. honlapján (bgazrt.hu), illetve a Civil Információs Portálon (civil.info.hu).

Az államtitkár ismertetése szerint a pályázatok megvalósítási időszaka 2022 április elsején kezdődik, a szakmai kollégiumok döntése után a nyerteseknek terveik szerint már jövő márciusban folyósítják a támogatásokat.

A részletekről elmondta, hogy az összevont pályázatokon 200 ezer és négymillió forint közötti összegre lehet pályázni november 3-ig.

Szalay-Bobrovniczky Vince bejelentette azt is, hogy új támogatási formát vezetnek be azon összevont pályázatok esetében, amelyek formailag érvényesek, de a kollégium nem tudja azokat támogatásban részesíteni. Nekik lehetőségük lesz 150 ezer forint támogatási összeg igénylésére, amelyet a civil szervezet alaptevékenységéhez kapcsolódó működési és szakmai költségekre lehet fordítani – mondta.

Az egyszerűsített pályázatok esetében az igényelhető legnagyobb támogatási összeg a korábbi 300 ezerről 350 ezer forintra emelkedett. Erre a támogatási formára október 18. és november 17. között lehet pályázni.

A NEA elsősorban a kisebb civil szervezeteket hivatott támogatni, mint Szalay-Bobrovniczky Vince fogalmazott: „a NEA nagy lehetőség a kicsiknek”. A legutóbbi kiírásban a pályázatokat 69 százalékban támogatták, amit nagyon jó aránynak értékelt.

Korábban írtuk