Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Résztvevők az idén 30 éves Ökumenikus Segélyszervezet hagyományos novemberi mézeskalácsszív-díszítő rendezvényén Budapesten, a Magyar Állami Operaház Eiffel Műhelyházában 2021. november 17-én

Az Ökumenikus Segélyszervezet sikertörténetet írt a hazai gondoskodáspolitikában, amelyet úgy valósít meg, hogy sosem akarja rombolni az önellátóképességet, mindig kiegészít valamit és nem helyettesít, és nemcsak az egyénről gondoskodik, hanem közösséget is épít – mondta Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériuma szociális ügyekért felelős államtitkára a segélyszervezet immár hagyományosnak számító novemberi mézeskalácsszív-díszítő rendezvényén.

Hirdetés

Kiemelte: gondoskodáspolitikát csak közösen lehet építeni, ha az egyházi, a civil, az állami, önkormányzati résztvevők karöltve dolgoznak a rászorulók, az elesettek életének segítéséért. Akkor falvaink, városaink és egész nemzetünk életét is segítjük – mutatott rá.

Az Ökumenikus Segélyszervezet 1991 óta, azaz 30 éve segíti az összefogás erejével a nélkülözőket és bajbajutottakat. Az immár hagyományosnak számító novemberi mézeskalácsszív-díszítő rendezvényén ezért nemcsak az adventi adománygyűjtés indult el, hanem megemlékeztek a szervezet megalakulásának kerek évfordulójáról is.

Szent-Iványi Ilona, az Ökumenikus Segélyszervezet felügyelőbizottsági elnöke felidézte a szeretetszolgálat 1991-es indulását. A kis munkatársi közösség nagy családdá, hatalmas közösséggé terebélyesedett, mára pedig nemzetközileg elismert hatalmas szervezet lett – hangsúlyozta.

Hozzátette: a felügyelőbizottság végigkíséri a segélyszervezet életét, munkáját, részt vesz a stratégiai tervekben, az irányelvek meghatározásában, de mivel mindezt távolságtartással, a háttérből teszi, talán még jobban látja azt a fejlődést, amely az elmúlt 30 évben megvalósult.

Lehel László, az Ökumenikus Segélyszervezet elnök-igazgatója kiemelte, hogy ez a nap mások mellett az alapítókról, a munkatársakról, az önkéntesekről, a jószolgálati nagykövetekről és az adományozókról szól, az elmúlt 30 év pedig arról a több százezer emberről, akinek segíteni tudtak.

A szervezet egész éves munkáját segítő adventi adománygyűjtéshez a 1353-as adományvonal hívásával és online a segelyszervezet.hu oldalon is lehet csatlakozni.

Korábban írtuk