Hirdetés

Horváth Ildikó azon az ünnepségen mondott beszédet, melyen a nyolc éve újra önállóvá vált, 124 éves kórház dolgozóinak a koronavírus-járvány idején tanúsított helytállását köszönték meg egy komolyzenei koncerttel.

Az egészségügyért felelős államtitkár Kásler Miklós miniszter nevében is háláját fejezte ki a kórházban dolgozók megfeszített munkájáért.

Horváth Ildikó emlékeztetett arra, a Szent Margit Kórház átvészelt már háborút, az 1956-os harcokat, a sérültek ellátását, és a romokból mindig újjáépült. Az államtitkár szerint a járvány után a kórház most is megújulva és megerősödve tud majd továbblépni.

Azt hangoztatta, hogy a magyar kormány részéről a kórházban folyó munkát ahogy eddig is, a jövőben is igyekeznek maximálisan támogatni. Felidézte, hogy „az elmúlt évek során hatalmas összegű támogatások érkeztek a kórházba” azzal a céllal, hogy a dolgozók munkakörülményei javuljanak, a betegeket a legkorszerűbb eszközökkel tudják kezelni és gyógyítani, és hogy a betegek a lehető legnagyobb elégedettséggel mehessenek haza az intézményből.

Korábban írtuk

Hozzátette, büszke az ott dolgozók munkájára, és reményét fejezte ki, hogy most már több időt tölthetnek pihenéssel, a családjuk körében.

A rendezvényen főorvosi és adjunktusi kinevezéseket is bejelentettek, továbbá dolgozóknak adtak át ajándékokat.