Fotó: Somfai Sándor/Demokrata, archív
Fotó: Somfai Sándor/Demokrata, archív
Hirdetés

„Egész életemben az emberek egyenlőségét képviseltem, az emberi jogokért küzdöttem. Ezt tettem egyetemi tanárként, így éltem és dolgoztam európai parlamenti képviselőként, és most polgármesterként is” – tömjénezi magát Erzsébetváros polgármestere.

„Akik ezt megkérdőjelezik, tegyék bármilyen szándékkal, azoknak, így a ma tüntetőknek is, a Polgármesteri Hivatal elé kifüggesztett molinóval és azon egy Karinthy Frigyes-idézettel üzenek: »Sose voltam barátja faji elméleteknek: szerény nézetem szerint két ember közt nagyobb a különbség, mint két fajta között.«” – írja a keresztényeket gyalázó politikus.

A molinón, a politikus által feltöltött kép tanúsága szerint, egyébként egy szivárvány színű zászlót is megcsodálhatnak majd a tüntetők a mai demonstráción.

„Ennek szellemében dolgozom tovább és képviselem a jövőben is az erzsébetvárosi polgárokat” – zárja sorait Niedermüller.

Mint ismeretes, Niedermüller Péter azt mondta az Atv-ben:

„Hogyha megnézzük azt, hogy mi marad, ha lehántod ezeket a gyűlöletvalamiket, ugye fölsoroltuk: a nem magyarok, a mások, a migránsok, a romák, a nem tudom én, mik; akkor ott marad egy rémisztő képződmény középen: ezek a fehér, keresztény, heteroszexuális férfiak – meg azért nők is vannak közöttük. Ez a családelképzelés. Ez azért borzalmas, mert ha megnézzük, hogy a világon mindenütt az úgynevezett fehér nacionalisták miből állnak össze: ebből – mondom csöndesen nektek”

Egész életemben az emberek egyenlőségét képviseltem, az emberi jogokért küzdöttem. Ezt tettem egyetemi tanárként, így…

Gepostet von Niedermüller Péter am Donnerstag, 30. Januar 2020

A tüntetés ma 17 órakor kezdődik az erzsébetvárosi polgármesteri hivatal épülete előtt.