Fotó: MTI/Kelemen Zoltán Gergely, szerk.
Kovalcsik Éva (középen)
Hirdetés

A dokumentum szerint dr. Kovalcsik Éva Katalinnak adtak el egy ingatlant Szegeden a Kölcsey utca 4. szám alatt. Az ingatlan földhivatali tulajdoni lapjáról kiderült, hogy egy száz négyzetméteres polgári luxuslakásról van szó Szeged szívében, a sétálóutca műemlék palotaépületében, amely az adásvételt követően szinte azonnal gazdát cserélt.

A Pesti Srácok a közérdekű adatok között megtalálta az értékesített ingatlanok listáját. A vevők között szerepel dr. Kovalcsik Éva, a Szegedi Törvényszék tanácsvezető bírója, aki hosszasan érvelt a minap a felmentő ítélet kihirdetését követően, miért nem lehet kétséget kizáróan megállapítani a csődbűncselekményt, amikor a vád tételesen felmutatta, hogy a fizetésképtelenséget jelentő Szeviép folyamatosan fizetett milliós-százmilliós kölcsönöket saját érdekeltségeikbe tartozó cégeknek, így mire a csődbiztos megérkezett már üres volt a kassza.

Az IKV Zrt. saját közérdekű adati szerint 2015. november 26-án adták el a Kölcsey utca 4. szám alatti ingatlant Dr. Kovalcsik Éva Katalinnak 12 406 800 forintért.

A Pesti Srácok emlékeztet, hogy a Kölcsey utca Szeged szíve, a belváros legfrekventáltabb része. 2010 májusára a belvárosi rehabilitáció keretében ezt az utcát is felújították. Ez lett a város új korzója, keresztezve a híres Kárász utcát. Az akkori tudósításokból kiderül, hogy az egész utca díszburkolatot, új padokat, fákat kapott, de a közműveket is kicserélték. Mindezzel jelentősen felértékelték az addig sem olcsó itteni ingatlanokat.

Bizonyítékok és további részletek a PestiSrácok.hu-n