Fotó: FKF/Facebook, szerk.
Mártha Imre és főnöke, Karácsony Gergely
Hirdetés

„Gazdag ember. Nagyon.[…] Én több Mártha Imrét szeretnék” – írta Faceboook-posztjában a fővárosi közműcégek csúcsvezetőjéről Gyurcsány Ferenc.

„Nem tudni, hogy Gyurcsány csak a fővárosi közművezér sok milliárdot érő, mindeddig rejtegetett vagyonára gondolt, vagy már régóta ismeri például azt a stróman-szerződést is, amit most juttattak el a Metropolhoz” – írja keddi cikkében a napilap. „A szerződés szerint a Lázár Houses-ban 26 százalék részesedést tulajdonoló dr. SZ.SZ.L. nevű ügyvéd öt évre, egy meghatározott – valójában nevetségesen alacsony – összegért opciós vételi jogot biztosít erre a tulajdonrészre Mártha Imrének, aki potom 1 690 000 forintért bármikor megvásárolhatja azt. Pontosabban visszavásárolhatja, hiszen a cégtörténet alapján éppen Mártha Imrétől, illetve közvetlen családtagjától »vásárolta«, azaz íratta a nevére az üzletrészt az ügyvéd stróman, így segítve eltüntetni egy hatalmas, milliárdokat érő vagyonrészt.

Forrás: Metropol

A Metropol szerint az ügyvéd felbukkanása a családi cégben már önmagában árulkodó, hiszen rajta kívül csak Mártha Imre testvére és édesanyja a tulajdonosai a sok milliárdot érő Lázár Housesnak. A lap cikkében az áll: a szerződés több olyan részletet is tartalmaz, amely alapján a budapesti közműholding csúcsvezetője a vagyon elrejtésére szolgáló szerződést kötött. Például kikötötték, hogy az ügyvéd az 1 millió 690 ezres vételárnál nem követelhet többet a milliárdos ingatlanvagyonért „még akkor sem, ha a társaság eredményes gazdálkodása folytán az üzletrész értéke gyarapodott”. A Metropol azt írja: az elérhető cégiratok szerint legalább 30 nagy értékű ingatlan van a cég tulajdonában, több budapesti, nagyon értékes helyen fekvő lakás (ezekben a kerületekben a négyzetméterárak már messze 1 millió forint fölött járnak), egy ugyancsak értékes veszprémi ingatlan, több tucat vidéki ingatlan, köztük nagy számban vidéki italboltok(!) is szerepelnek a cég nevén.

A Metropol informátorai „egyúttal jelezték, hogy érdemes alaposabban utánajárni azoknak a gyanús változásoknak is amelyek Mártha Imre fővárosi kinevezése előtti napokban történtek a cégbirodalomban” – írja a lap, amely emlékeztet, hogy napra pontosan akkor, amikor Karácsony Gergely kinevezte Mártha Imrét a legfontosabb budapesti közműcégek élére, a családi ingatlanbirodalom váratlanul, egyik napról a másikra 8 telephelyet számolt fel és tüntetett el a cégnyilvántartásból.

Miközben a fővárosi cégvezető jól él, Budapesten például a kukák vagy a BKK-jegyautomaták leszerelésével spórolnak…

Fotó: Facebook/Vitézy Dávid
Leszerelt BKK- jegyautomaták

A teljes cikk további részletekkel ITT olvasható.

Korábban írtuk

Amint arról tavaly a Metropol nyomán beszámoltunk: úszómedencés svábhegyi villában él és luxusautóval, Bentley-vel jár a fővárosi közműcégek csúcsvezetője. A lap azt írta: Mártha Imre a közösségi oldalon közzétett posztjaiban mintha szándékosan kérkedne vagyonával – hangsúlyozza drága óráit, de a képeken látható, amint elektromos szörfdeszkát használ, ahogy több tízmilliót érő Steinway-zongoráján játszik, vagy ahogy dicsekszik vele, hogy milyen értékes lovon, egy igazi angol telivéren lovagol…

A két ünnep között az is kiderült, hogy a Prisztás-családtól vette luxusvilláját Mártha Imre, illetve a közvetlen családtagjai nevén futó cég. Mint ismert, Prisztás József a kilencvenes években az éjszakai élet közismert és dúsgazdag alakja volt, akit 1996 novemberében fényes nappal lőttek közvetlen közelről fejbe.