Fotó: Vermes Tibor/Demokrata
Dézsi Csaba András
Hirdetés

Szóval, ha a Fidesz minden jelöltje olyan lenne, mint Dézsi Csaba András, akkor én Fidesz-szavazó lennék –

mondta egy szombat este közzétett rövid videóban Lovasi András. Az énekes-dalszerző szavai azért keltettek meglepetést, mert mind a jobb-, mind pedig a balliberális oldalon az ellenzéki táborba sorolják, s nem egyszer fogalmazott meg bírálatot az elmúlt években a kormánnyal szemben.

Valószínűleg ezért érezte később úgy, hogy közösségi oldalán meg kell magyaráznia szavait.

„Úgy látszik, szűkszavú voltam a győri videóban, akkor bővebben is: Dézsi Csaba Andrást kb. 15 éve ismerem, mint rockzenét kedvelő ember sokszor megfordult a győri koncertjeinken, személyében egy rendkívül segítőkész, okos, toleráns embert ismertem meg, egy igazi nagybetűs Orvos.

Ha minden politikusunk ilyen lenne, egy sokkal jobb világban élnénk, függetlenül attól, milyen színű a zászló, ezért amikor megkért erre a kiállásra, egyből igent mondtam, hiszen minden igaz, amit állítottam.

Nem vagyok Fidesz-szavazó, sőt, kifejezetten utálom ezt a rendszert, amiben élünk, de frontharcos sem vagyok, aki mindenre lő, ami a túloldalon mozog. Ott is vannak jóravaló, jóakaratú emberek, persze nekem is úgy tűnik, hogy egyre kevesebben (lsd. Fidesz-árvák), de vannak.

Csaba ilyen, ráadásul biztos vagyok abban is, hogy nem fogok csalódni benne.

És olyanok is kevesen vannak. Ezen az oldalon is” – írta a Facebookon a zenész.

Nem ő az egyetlen, aki az ellenzéki térfélről nyíltan vállalta, hogy Dézsi Csaba Andrást szeretné polgármesternek: Bárány István, aki a DK, a Momentum, az MSZP, a Jobbik és az LMP alkotta ellenzéki összefogás jelöltjeként lett önkormányzati képviselő, ugyancsak a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltjét támogatja mai időközi győri polgármester-választáson.