Buda Gábor alezredes ismertette: a főkapitányságra kedd délután érkezett bejelentés arról, hogy Becskén, egy ott lakó 58 éves férfi bántalmazott egy idős embert, aki megsérült.

Hirdetés

A balassagyarmati rendőrök a kocsma előtt találták meg a testi sértés elkövetésével gyanúsítható férfit, aki láttukra két maroklőfegyvernek látszó tárgyat vett elő, majd azzal fenyegette meg a járőröket, hogy lelövi őket.

A járőrök többször is felszólították, hogy dobja el a fegyvereket, de a felindult férfi ennek nem tett eleget. Ekkor az egyik rendőr szolgálati fegyverével figyelmeztető lövést adott le, amire a férfi az egyik fegyvert eldobta, a másikat viszont a járőrök felé emelte. Az egyik rendőr célzott lövést adott le rá, amely a csípőjén megsebesítette.

A súlyos, ám nem életveszélyes sérülést szenvedő támadót a járőrök megbilincselték, majd a mentők kórházba szállították.

Korábban írtuk

A szóvivő közölte: a parancsnoki kivizsgálás megállapította, hogy a rendőri intézkedés, valamint a kényszerítő eszközök alkalmazása – így a lőfegyverhasználat is – jogszerű, szakszerű és arányos volt.

Az ügyben hivatalos személy elleni erőszak bűntett gyanúja miatt a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség folytat eljárást.