A Kézműves Magyar Ízek Márkabolt október 27-i nyitásával elkezdődött a 2. Kézműves Magyar Ízek Vásár kóstolóturnéja is. A következő két hétben főleg Budapesten 3000 embert kóstoltatnak a szervezők, hogy összeállítsák Magyarország kedvenc ízkosarát.

A Kézműves Magyar Ízek első márkaboltjában 65 magyar termelő – köztük határon túliak is – által előállított 800 terméket árusítanak, 10-12 tonnás folyamatos raktárkészlettel. A Márkabolt érdekessége, hogy a vásárló a termékeket megkóstolhatja, mielőtt megvenné.

Pap Krisztián, a Kézműves Magyar Ízek Kft. ügyvezetője szerint: „Népszerűsíteni szeretnénk a hagyományos magyar ízeket. Ezért nyitottuk meg a boltot és ezért rendezzük meg a 2. Kézműves Magyar Ízek Vásárát is. A Márkabolt kialakításánál kulcsfontosságú volt, hogy mind a háztartásokat, mind a nagykereskedelmet ki tudjuk szolgálni, ezért bárki, bármilyen tételben vásárolhat nálunk!”

A Márkabolt sikerének egyik záloga a Kézműves Magyar Ízek Vására, amelyet idén másodjára, november 18-20. között rendeznek meg a budapesti Millenárison. A novemberi Vásáron a már megismert magyar ízek mellett olyan újdonságokat fedezhetünk fel, mint a vízibivaly szalámi, a faszenes, tufapincében érlelt sajt, vagy a homoki fehérszarvasgombás sárgadinnye lekvár. A több mint 100 termelőnek az első vásárhoz hasonlóan, most sem kell helypénzt fizetnie. A magyar- és az erdélyi termelők mellett idén újdonságként Felvidékről és a Vajdaságból is várnak kiállítókat.

A vásáron több mint 5.000 ízt vásárolhatnak meg, amelyek nagy részét meg is kóstolhatják a látogatók. Ebből válogatták össze azokat az ízeket, amelyekre a kóstolóturné keretein belül lehet szavazni. A szavazatokat nemcsak a vásáron, hanem egy többhelyszínes kóstolóturné alatt gyűjtik majd össze, ahol 3000 ember véleményét összesítik, és ez alapján állítják össze Magyarország kedvenc ízkosarát. A végleges eredményt a 2. Kézműves Magyar Ízek Vásárán hirdetik ki.

Hajnal Tamás, a Vásárt szervező HumanTelex Kft. ügyvezetője szerint: „Az előző vásár sikeres volt. 15 000 látogató, 100 millió Forint értékben vásárolt a termelőktől. Bebizonyítottuk, hogy igenis van kereslet a magyar ízekre, csak kell egy olyan fórum, ahol megismertethessük őket. Ez a fórum a Kézműves Magyar Ízek Vására, amelyet idén újra megrendezünk november 18-20. között.”

A 2. Kézműves Magyar Ízek Vásár fővédnöke Schmittné Makray Katalin, szakmai védnöke Dr. Kardeván Endre élelmiszerlánc-biztonságért és agrárigazgatásért felelős államtitkár, a Vásár háziasszonya pedig ismételten Borbás Marcsi szerkesztő, műsorvezető lesz. Jegyeket elővételben a Ticket Expressz jegyirodákban lehet megvásárolni. Idén újdonságként az 1900 forintos jegy árából 1000 Ft-ot le lehet majd vásárolni Kézműves Magyar Ízek Márkaboltjában (1033 Budapest, Szőlőkert út 4/B).