Magyar konzulátus nyílik Nürnbergben!

Magyar konzulátus nyílik Nürnbergben!

Gepostet von Szijjártó Péter am Freitag, 2. Oktober 2020
Hirdetés

Szijjártó Péter beszédében hangsúlyozta: a magyar-bajor együttműködésnek fontos szerepe van Magyarország számára a gazdaság, a kereskedelem, az oktatás és a kultúra terén. Kiemelte: Bajorország Magyarország elsőszámú kereskedelmi partnere, és a német tartományok közül innen származik a második legtöbb magyarországi beruházó.

Bajorország és Magyarország esetében a legstabilabb alapot az emberek közötti kapcsolatok jelentik, és ennek ékes példái az oktatási együttműködések – húzta alá a tárcavezető.

Szijjártó Péter megköszönte, hogy Bajorország folyamatos támogatást nyújt az Andrássy Gyula Budapesti Német Nyelvű Egyetemnek, és jelezte: egy friss döntés értelmében Magyarországon is létrejöhet a teljes német oktatási vertikum, a bölcsődétől az egyetemi mesterképzésig. A miniszter egyúttal rámutatott, hogy Bajorországot és Magyarországot 113 testvérvárosi és 58 iskolai partnerkapcsolat köti össze.

A tárcavezető megjegyezte: az eddigi szoros együttműködés hatékonyságát biztosítandó Magyarország úgy döntött, hogy Németország tartományai közül elsőként Bajorországban nyitja meg második képviseletét.

Azt várjuk, hogy az új konzulátus működése erősítse a gazdasági, kulturális és emberek közötti kapcsolatokat Magyarország és Bajorország, illetve Nürnberg és térsége között – fűzte hozzá.

Korábban írtuk


Marcus König, Nürnberg főpolgármestere elmondta, hogy Bajorországban körülbelül 100 ezer, Nürnbergben és környékén pedig 12 ezer magyar él. Ők a jövőben már nemcsak a müncheni főkonzulátuson, hanem Nürnbergben is megkapnak minden szükséges segítséget ügyeik intézéséhez.