A sértett elmondása szerint a bűncselekményt azért követték el ellene, mert ő korábban a Magyar Gárda tagja volt – olvasható a rendőrségi közleményben. A rendőrség már augusztus 21-i, múlt pénteki közleményében tudatta, a nyomozás adatai szerint kizárható, hogy a támadást azért követték volna el, mert az áldozat korábban a Magyar Gárda tagja volt.

A tanúkihallgatás során az érintett elmondta, hogy az ismeretlen férfi szó nélkül szúrt, nem közölte indítékát – olvasható az akkori közleményben. A keddi rendőrségi közlés szerint az eljárásban kihallgatott tanúk és a sértett vallomása több ponton is ellentmondásos volt, a sértettet kedden újra kihallgatták.

A nyomozás során beszerzett adatok és a tanúkihallgatás alapján azonban egyértelművé vált, hogy a férfi sérelmére semmiféle bűncselekményt nem követtek el. A férfi elmondta, hogy át akart mászni egyik rokona kerítésén és megcsúszott a lába, a kerítés tetején lévő tüske ekkor okozta a sérülését.

A rendőrség megszüntette a súlyos testi sértés miatt indult eljárást, egyúttal a dabasi férfi ellen hatóság félrevezetése miatt feljelentést tettek, az eljárást a Pestvidéki Nyomozó Ügyészség folytatja.

(radiodabas.hu)