A 24 éves V. Anita választókerületi szervezőként kapott meghívást tavaly decemberben a Jobbik disznóvágására, ahova a párt szabolcsi vezetői, valamint a felső pártvezetés tagjai is hivatalosak voltak. Annak ellenére, hogy párja, az akkor még alelnöki tisztséget betöltő Szilágyi György hiába kérte, nem hívták meg. A férfiakkal teli buli egy ponton rémálomba fordult számára:

Hirdetés

becsalták egy szobába, az ajtót rázárták, az egyik jobbikos pedig erőszakoskodni kezdett vele.

V. Anita segítségért kiáltott, mire Gyüre Csaba, a párt megyei elnöke kimentette a szobából. A fiatal nő, amint tudta, felhívta élettársát – számol be cikkében az Origo.

A Blikknek sikerült Szilágyi Györgyön keresztül elérnie telefonon V. Anitát, aki elsőként a lapnak beszélt röviden a támadás lelki következményeiről.

„Megmondom őszintén, éppen tegnap beszéltünk arról, hogy talán érdemes lenne szakember segítségét kérnem, aki segít a trauma feldolgozásában. Ez pszichológusi segítséget jelentene, ezen még gondolkodom. A támadás feldolgozhatatlan számomra, ahogy az is, ami azóta történt, mert azóta is annyi igazságtalan bírálatot kapok, amiért felvállaltam a történteket, amit nagyon nehéz elviselnem. Épp ez az, amit szerettem volna elkerülni”

– nyilatkozta V. Anita. A fiatal hölgy számára az egyik legnagyobb csalódás az volt, hogy ahonnan támogatást várt volna, onnan támadták, viszont olyanok álltak ki mellette, akiktől erre nem számított volna, a Fidesz képviselői.

„Azért is különösen jólesett, hogy kormánypárti képviselő hölgyek álltak ki mellettem, mert nem ugyanazon a politikai oldalon állunk. Azért csak a párton belül kértük a választásokig az elkövetőkkel szembeni következmény alkalmazását, mert nem akartam terhelni az összellenzék választási kampányát ezzel a súlyos üggyel, pedig az elkövetők bocsánatot sem voltak hajlandók tőlem kérni„

– írta V. Anita köszönőlevelében, aki előbb a párton belül próbált választ kapni kérdéseire, nem rögtön a rendőrséghez fordult. Nem utolsósorban V. Anita egy 4 éves kislány édesanyja, akit óvnia kell minden körülmények között, ám erre a jelek szerint nem sokan vannak tekintettel.

Az Origo cikkét ITT olvashatják.

Korábban írtuk