Fotó: Gyöngyös TV, YouTube
Hiesz György
Hirdetés

Az egyik legnagyobb botrány Hiesz Györgyhöz, Gyöngyös baloldali polgármesteréhez kötődik, aki az értelmetlen megszorítások mellett teljesen jogtalanul adatta be magának és feleségének a koronavírus elleni vakcinát. Soron kívül. Újpesten a fiatalokat hozzák nehéz helyzetbe, Pécsett és Siófokon óvodákat zárnak be, míg Tatabányán baloldali belháború lesz a DK-s megszorító csomag miatt.

Nem telik el olyan nap, hogy ne lenne hír arról, hogy valamelyik baloldal által vezetett településen ne történjen valami nagyobb botrány. Bár a 2019-es önkormányzati választás előtt az akkor még ellenzékben lévő politikusok azt ígérték, hogy sokkal átláthatóbban, és egyben jobban fognak gazdálkodni, de a választási ígéretekből nem lett semmi – emlékeztet az Origo.

Gyöngyös: „Soron kívüli György” és túlárazott tesztjei

Az egyik legnagyobb botrány a baloldali vezetésű Gyöngyösön robbant ki, ahol Hiesz György polgármester soron kívül oltatta be magát és feleségét a koronavírus elleni vakcinából. Az ügy nyilvánosságra kerülését követően az érintett nem cáfolta a sajtóban megjelent híreket. Miután egyre nagyobb lett rajta a nyomás, beült a helyi televízióba, a Gyöngyös TV-be, és ott próbálta megmagyarázni a történteket.

Hiesz azt is állította, hogy nem volt tisztában azzal, hogy Magyarországon létezik oltási terv, amiben meghatározzák az oltakozók sorrendjét. Az eset önmagában véve is visszás volt, úgy meg pláne, hogy a baloldal hónapok óta az oltóanyagok ellen próbálja uszítani a magyar közvéleményt.

Újpest: hosszú ideje érvényben lévő támogatás megszüntetéae

A Momentum által vezetett Újpest egészen mostanáig egymillió forint vissza nem térítendő támogatással segítette a fiatal házasok lakáshoz jutását, amit most Déri Tibor, élve a járványhelyzet miatti különleges jogkörével, megszüntetett – írja az Origo.

Korábban írtuk


„Miközben folyamatosan siránkoznak, hogy nincs pénz, aközben simán lemondtak több mint négyszázmillió forint állami támogatásról. Persze ahhoz dolgozni kellett volna, pályázatot benyújtani, egyeztetni!” – kommentálta Wintermantel Zsolt volt újpesti polgármester, hogy a kerület baloldali vezetése nem pályázott a támogatásért a kormányhoz a Székesdűlő földútjainak szilárd burkolatúvá alakítására.

Pécs, Siófok: óvodákat zárnak be a balliberális városatyák

Pécsett is felpörgött a baloldali megszorítási láz. Péterffy Attila polgármester a József Attila Óvoda bezárását tervezi. Barkóczi Csaba fideszes képviselő az ügy kapcsán azt mondta, hogy elvi okokból nem támogatják a döntést, hiszen az előző családbarát városvezetés célja az volt, hogy a kevés gyerekszám ellenére is fenntartsák az intézményeket. A József Attila Utcai Óvoda, Pécs egyik legrégebbi intézménye, több mint 90 éves, és nemrég komoly felújításon esett át.

Hasonló lépésre szánta magát Siófok baloldali vezetője, Lengyel Róbert is. Ott két óvodát zártak be. A polgármester a rendkívüli jogrendet használta ki a lépésre – írja a hírportál.

A cikk folytatásában a dunaújvárosi, a miskolci és a tatabányai botrányok. A teljes összeállítás az Origón olvasható.