Csak részben sikerült megegyezni a házbizottság ülésén a független képviselők bizottsági helyeinek újraosztásáról. A négy évvel ezelőtt kötött politikai megállapodás módosításáról még tovább egyeztetnek – jelentette be a rendkívüli ülést követően Szili Katalin. A házelnök hozzátette: a volt MDF-es, most már független képviselők közül kettő kivételével mindenki ugyanabban a bizottságban dolgozik majd tovább. Dragon Pál az ifjúságügyi bizottságba kerül, Herényi Károly pedig a foglalkoztatás ügyi bizottságba. Katona Kálmán tag marad a környezetvédelmi bizottságban tag.

Szili Katalin hozzátette: amennyiben egy olyan megállapodás születne, hogy a KDNP frakció kapja meg a környezetvédelmi bizottság vezetését, akkor még 3 bizottság alelnöki posztjairól is dönteni kell. Erről azonban – hasonlóan a parlament egyik jegyzői tisztségének betöltéséről – várhatóan csak csütörtökön döntenek.

Bár ma nem került napirendre az Országgyűlés feloszlatására tett fideszes kezdeményezés, Szili Katalin elmondta, normális menetrendben a javaslatról lehetne tárgyalni.

A házelnök kérdésre válaszolva elmondta azt is, a rendkívüli házbizottsági ülésen Gyurcsány Ferenc lehetséges utódjáról nem esett szó.

(MR)