50-60 ember hiányzik a vádlottak padjáról, akik Forró Tamás tizedrendű vádlotthoz hasonló cselekményeket követtek el, azaz évekig súlyos milliókkal-százmilliókkal tömte a zsebüket Kulcsár Attila a K&H Bank brókercégén keresztül – hangoztatta a szerdai bírósági tárgyaláson az exbróker, aki azt mondta, hogy rengeteg tőzsdei, tőzsdén kívüli és határidős ügyletet bonyolított kollégáival, amikről a perbeli szakértők máig nem derítettek ki semmit sem.

Szerdai észrevételében az elsőrendű vádlott Forró Tamás és élettársa, dr. Kovács Katalin és Muskovszky Gábor ügyvéd ügyfélkörét világította meg. 24 személyről van szó. Kulcsár többek között Mudura Sándort említette, aki a Ramexa Rt. nevében járt el, az ő nyeresége 282 millió forint volt. Mudura erdélyi vállalkozó, akinek számláira körülbelül 215 milliót utaltak az ügyben szereplő offshore cégek, de személyes készpénzátadás is történt.

Kulcsár Attila említette Karl Imre MSZP-s politikust, aki a Horn-kormánynak volt tagja, és magánszemélyként az offshore társasága, vagyis az Inter Capital Ltd., valamint az energiaalapítvány nevében is rendelkezett értékpapírszámlákkal, és jelentős pénzeket kapott, sikerdíjban részesült.

Említette még Schönthal Henriket, aki magánszemélyként offshore társasága, vagyis a Montrade Kft., valamint a Balmoral nevében is rendelkezett értékpapírszámlákkal, cégein keresztül több mint hatmilliárd forint pörgött át.

Kulcsár nevesítette még dr. Erdős Endrét, aki korábban a Malév igazgatósági tagja volt, és a hírTV tudósítójának információi szerint MSZMP-KB-tag is, ő négy magánszámla felett is rendelkezett: az Első Magyar Játékkaszinó, a Magyar Játékkaszinó Kft., a Séva-Lux Bt. és a külföldön tartózkodó Stern László számláján keresztül rendszeresen nagy összegeket kapott.

Ugyancsak Forró Tamás ajánlotta Pintér Dezsőt, Horn Gyula barátját és üzlettársát, Könnyű Attilát. Kulcsár szerint a számlájukon lévő befektetéseket átvezették az általuk tulajdonolt First Capital Ltd. számlájára.

Kulcsár elmondta: 8-10 ügyfélcsoportja volt, akik a konkrét tranzakciókkal nem foglalkoztak, csak a hozam érdekelte őket.

Az exbróker fenntartotta: nem ártatlan, saját megállapítása szerint megérdemelte eddigi büntetését, még akkor is, ha nagyrészt megalapozatlannak tartja a vádiratot.

(Forrás: hírTV)