Az iskola Rákoskerten található, csendes, zöld övezeti környezetben. 2010 nyarán került sor a kisépület teljes felújítására, benne rajzterem kialakítására. Kijavították a falazat hibáit, felújították a teljes belső falburkolatot, nyílászárókat cseréltek, új padlóburkolat készült mind a tanteremben, mind a kiszolgáló helyiségekben. A vizesblokkok teljes körűen megújultak, új szaniterek kerültek felszerelésre, a csővezetékeket és szerelvényeket újakra cserélték. A világítás elektromos rendszere megújult, az összes vezeték cseréjével, és új világítótestek felszerelésével. A fűtési rendszer fűtőtesteit felújították, új szabályzó és elzáró szerelvények kerültek felszerelésre.

2010. szeptember 1-jétől vehették birtokukba a tanulók a szép és modern rajz szaktanteremmé alakított külső épületet, amelyben 1956-ban még a Rákosmenti Nemzetőr Parancsnokság működött.

Képviselői keretből megújult az intézmény főbejárata, valamint számos tanterem is. A főbejárat feletti lépcső fölé került födémhez rögzítettek speciális csavarokkal egy acél tartó sínt, amelyet az oldalfalról is alátámasztottak, így a csapadék nem teszi balesetveszélyessé a közlekedést. A beruházás több mint félmillió forintba került.

A régi rajz termet kettéválasztották, így két angol szaktantermet alakítottak ki, továbbá a számítástechnikai termet is felújították és tovább fejlesztették Fohsz Tivadar és Hatvani Zoltán önkormányzati képviselők által nyújtott 1.500.000 Ft támogatásnak is köszönhetően.