Fotó: MTI/Vasvári Tamás, archív, illusztráció
Hirdetés

A megújult kereszt emlékeztessen nemzeti értékeink, köztük az erdők közös megóvásának szükségességére! – mondta az Agrárminisztérium erdőkért felelős helyettes államtitkára a csütörtöki ünnepségen.

Szentpéteri Sándor szerint a kereszt küldetése, hogy a természetvédelemre és a hazaszeretetre emlékeztesse a magyarokat.

Az Agrárminisztérium irányítása alá tartozó cégcsoport évente mintegy 4 milliárd forintot fordít az erdők infrastruktúrájának működtetésére, fenntartására. Jelenleg 22 milliárd forint értékben zajlanak az állami erdőkben ökoturisztikai fejlesztések – közölte.

Korábban írtuk

Mindez jól mutatja, hogy ez elmúlt években átértékelődött az erdők szerepe, kiemelten fontos szemponttá vált, hogy erdeink a köz javát szolgálják – húzta alá.

A Verga Zrt. az elmúlt években felújította a Nádasdy-arborétumot, új vadászházat épített, kialakította a Példaképek Emlékparkját és a Szent Imre Kápolnában helyezte el a Magyar Királyi Királyszállási erdőigazgatóság erdészei által 1938-ban készíttetett harangot – mondta Szentpéteri Sándor.

Ovádi Péter, a térség fideszes országgyűlési képviselője szerint a kereszt azt szimbolizálja, hogy a trianoni diktátummal nem lehetett megfosztani a magyarokat a magyarságtudattól, az összetartozás érzése száz év után is erős.

A kormány szándéka, hogy „ne feledjük Trianont”, hiszen minden magyar felelős minden magyarért, a kereszt ezt az összetartozást hirdeti – közölte.