Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt
Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára, a térség Fidesz-KDNP-s országgyűlési képviselője (j4), Gaal Gergely, a Miniszterelnökség helyi szintű és hazai forrásból megvalósuló településfejlesztési programok összehangolásáért és népszerűsítéséért felelős miniszteri biztosa (j2) és Heinczinger Balázs polgármester (j) egészségügyi dolgozókkal közösen felavatja a felújított egészségházat Nagymaroson 2022. március 23-án
Hirdetés

Rétvári Bence (KDNP), a térség választásokon újrainduló kormánypárti országgyűlési képviselője a felújított egészségház ünnepélyes avatásán arról beszélt, hogy az elmúlt négy évben a választókerületet érintően 7 milliárd forint értékű támogatásról, egészségügyi fejlesztésről döntött a kormány.

Ebből 1,2 milliárd forint 16 orvosi rendelőnek és egészségháznak a felújítását szolgálta – fűzte hozzá.

A politikus kitért arra is, hogy a háziorvosi praxisok havi finanszírozása 2010-ben 867 ezer forint volt, az összeg ez évtől 2,9 millió forintra emelkedett.

„Amíg 4-5 évvel ezelőtt a Dunakanyar rendelőinek, egészségházainak nagy része felújításra szorult, addig mára elmondható, hogy a többségük felújított” – hangsúlyozta az Emmi államtitkára.

Korábban írtuk

Elmondta, hogy a nagymarosi egészségház 99 millió forintból újult meg, új bútorzatot is kapott az épület. Az intézmény felújítása 3-4 évnyi munkát ölelt fel és több pályázati és kormányzati forrásból sikerült megvalósítani – tette hozzá Rétvári Bence.

Heinczinger Balázs (független) polgármester azt emelte ki, hogy az épület az elmúlt 45 évben nem részesült a jelenleginél nagyobb felújításban, és annak idején civil kezdeményezésből valósult meg.

A felújított egészségház áprilisban nyílik meg.