Fotó: MTI/Soós Lajos
Hirdetés

A Miniszterelnökséget vezető Gulyás Gergely, a kerület fideszes országgyűlési képviselője a pénteki átadáson elmondta: a Hegyvidék példája jól mutatja, hogy az önkormányzat miként lehet jó gazdája az alapellátásnak, amelynek megerősítése nélkül előrelépés nehezen képzelhető el az egészségügyben.

A centrumkórházak közé került Szent János Kórházról elmondta, hogy folyamatban van a tervezés, az orvosszakmai tartalom meghatározása megtörtént. Reményeik szerint még ebben a parlamenti ciklusban elkezdődhet az építkezés – jegyezte meg Gulyás Gergely.

Pokorni Zoltán (Fidesz-KDNP) kerületi polgármester közölte, a hegyvidéki rendelőfelújítási program során tizenkét rendelőt újítanak fel, a Zugligeti úti volt a kilencedik a sorban. Az év végére mindegyik háziorvosi rendelőt felújítják – mondta, hozzátéve, hogy a programra 700 millió forintot szántak, ebből eddig nagyjából félmilliárdot használtak fel.

Pokorni Zoltán tájékoztatása szerint a felújított rendelőben hétezer beteget lát el három háziorvos.

Kitért arra is, hogy a Kútvölgyi úti Hegyvidéki Szakrendelő építésére a kormány 9,3 milliárd forintot különített el.

A Zugligeti úti háziorvosi rendelőt 70 millió forintból újította fel az önkormányzat, ennek során megtörtént az akadálymentesítés, kicserélték a nyílászárókat, a lámpatesteket, a burkolatokat, és megújult a bútorzat.Továbbá a rendelő új elektromos és fűtési rendszert kapott, felújították a mellékhelyiségeket, és az eddigi kettő mellett még egy rendelőszobát kialakítottak.

Gulyás Gergely, akit az átadáson kérdeztek a bevándorláspolitikáról is, azt mondta, az új olasz kormány úgy tűnik, megszünteti azt a schengeni határvédelmet, amely eddig védte a tengeri határokat és ezzel együtt az európai politikában ma a kvóta szerint elosztás újra napirenden van. „Ezt mi mindig elutasítottuk” – jelentette ki.