A városrész fejlesztése újabb állomásához érkezett: a kibővített Kép utcai iskola, az új tornacsarnok, a 136 férőhelyes rákoshegyi P+R parkoló, a Helikopter-lakóparkban megépült új óvoda után ezúttal az itt élők korszerű egészségügyi ellátását szolgáló beruházás valósult meg.

Az önkormányzat célja megújuló, hatékonyan üzemeltethető orvosi rendelő-hálózat kialakítása.

A rákoshegyi felnőtt háziorvosi rendelő esetében 20 éve nem került sor felújítási munkálatokra, ezért az állagmegóvási munkálatokon túl szükség volt az épület átfogó felújítására.

A munkák a födémszerkezet cseréjével kezdődtek, majd a belső válaszfalak átépítésével megváltozott a belső térelrendezés, mely immár jobban illeszkedik az épület funkciójához. Új burkolat került a közlekedő felületekre, megtörtént az intézmény teljes festés-mázolása. Az új nyílászárók beépítésével, a modern kazánkészülék beszerelésével, valamint a fűtési rendszer korszerűsítésével megvalósult az épület komplex energetikai felújítása, csökkentve ezzel az üzemeltetési költségeket.

Rákosmente városvezetése energiatakarékos, hosszú távon fenntartható intézményrendszer kialakítására törekszik – a projekt ezt a célt hatékonyan szolgálja.

Az önkormányzat bízik abban, hogy a rákoshegyi felnőtt háziorvosi rendelő korszerűsítése hozzájárul a kerületi szolgáltatásokkal kapcsolatos elégedettség növeléséhez. Modern kertváros épül Rákosmentén, amelynek szerves része a színvonalas egészségügyi ellátás: a házi orvosi rendelők infrastruktúra-fejlesztése ebbe az irányba tett fontos előrelépés.