„Halálközeli élmény” volt a magyar kamionsofőrnek, amikor migránsok megverték csütörtökön Franciaországban, a Calais felé tartó autópálya egyik parkolójában – nyilatkozta a férfi az M1 aktuális csatorna pénteki műsorában.

Fotó: shutterstock.com
Fotó: ShutterStock.com

A kamionos elmondta: hajnali négy körül arra kelt fel, hogy nagyon mozog az autója. Kinézett, és a jármű hátuljánál egy-két embert látott. Rájuk szólt, de nem mentek el, közben viszont mások mögé kerültek és rátámadtak.
    
A sofőr ekkor visszamenekült a fülkéjébe, azonban a migránsok betörték a két oldalablakot és tovább ütlegelték, majd elmenekültek.
    
Az áldozat ekkor tiszta vér volt, nem bírt továbbmenni, reggel fél hét körül egy franciát kért meg, hogy segítsen rajta, a külföldi sofőr szólt a mentőknek és a rendőröknek.
    
Elmondása szerint munkáltatója a támadás hajnalán azt mondta neki, hogy Magyarországról nem tudnak intézkedni az ügyében, ezért magára maradt.
    
Először alapellátást kapott egy kórházban, majd átvitték máshová, ahol komolyabban foglalkoztak vele: négy helyen összevarrták és infúziót adtak neki.
    
Az áldozat közölte: több helyen belilult a bőre az ütésektől, az arca feldagadt, ezért alig tud beszélni, protézisét összetörték, négy ép foga közül pedig kettő annyira meglazult, hogy valószínűleg ki kell húzni.
    
Jelenleg egy szállodában tartózkodik, innen a rendőrök péntek reggel elkísérték a kamionjához, hogy magához tudjon venni néhány ruhát és tisztálkodási eszközt. Odaérve az egyenruhások hét migránst szedtek le a járművéről, a bevándorlók már akkor is a pótkocsin lehettek, amikor őt megverték – mondta.
    
A megvert kamionsofőr közölte, hogy péntek hajnalban rémálma volt, ezért felugrott az ágyból. Hozzátette: szombaton mennek érte Magyarországról, munkáltatója küld egy váltósofőrt, aki továbbviszi a kamiont, egy másik kollégája pedig őt szállítja haza.

(MTI)